Hemköp

Laxpaket med parmesanaioli & surdegsbaguette

Recept från Garant. Laxpaket fyllda med massa gott som sköter sig själva på grillen eller ugnen, bättre blir det inte! Serveras med varm surdegsbaugette och parmesanaioli för att göra middagen komplett!

40 min

Laxpaket med parmesanaioli & surdegsbaguette

Ingredienser

  • 8 st
    potatisar
  • 2 ark
    bakplåtspapper
  • 2 st
    frysta laxfiléer som låtits tinas
  • 2 dl
    frysta bondbönor, tinade och skalade under rinnande vatten
  • 4 msk
    smör (i ca. 4 st hyvlade skivor)
  • 1 st
    surdegsbaguette
  • 1.5 dl
    klassisk aioli
  • 2 dl
    finriven parmesan (ca. 2-4 nävar)
  • 0.5 kruka
    mynta, finhackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °C, varmluft.

2. Koka potatisen i saltat vatten i ca 15-20 minuter. De ska vara lite underkokta. När potatisarna har fått svalna lite, skär du dem i ca ½ cm tunna skivor.

3. Lägg fram två ark bakplåtspapper där du i mitten på vardera lägger hälften av potatisskivorna. Lägg sedan en laxfilé, som du snabbt torkat av med hushållspapper, över potatisen. Toppa sedan vardera laxfilé med hälften av bondbönorna, två skivor hyvlat smör, flingsalt och svartpeppar. Vik ihop långsidorna av paketen och rulla ihop långsidorna. Baka i ca 15 minuter tillsammans med surdegsbaugetten. Tänk på att beroende på ugn och tjocklek på laxfilé krävs olika mycket tid, du kan öppna paketen och kolla till temperaturen och ta ut dem då laxen nått en inntertemperatur på ca 53 °C

4. Medan paketen tillagas förbereder du parmesanaiolin genom att vända ned riven parmesan i ailoin.

5. Ta ut och öppna paketen, toppa med klickar av ailoin samt mynta. Servera lite extra aioli vid sidan om som du kan doppa brödet i!

2 portioner

Hemköp chat icon