Inlagd ingefära och ett krispigt grönt äpple gör Salmalaxen sällskap i denna lyxiga förrätt signerad mästerkocken Catarina König. Perfekt till nyårssupén!
20 min
LAXTARTAR
FRITERAT RISPAPPER
1. Skär laxen i små, små tartarbitar och lägg i en skål.
2. Finhacka gari (inlagd ingefära) eller riv en färsk bit. Lägg ner i skålen med laxen.
3. Finhacka gräslök och ett halvt skalat äpple, lägg ner i skålen. Tillsätt sesamolja och vänd samman allt till en fin och glansig tartar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå svalt till uppläggning.
4. Hetta upp olja i en liten stekpanna eller kastrull till 160°C. Lägg i rispappret och låt svälla upp. Det tar bara några sekunder så är det klart.
5. Lägg upp rispappret på hushållspapper och salta direkt.
6. Skeda snyggt upp tartaren som ”ägg” med hjälp av två skedar och lägg över på en serveringssked.
7. Dekorera med krossat friterat rispapper och hackad gräslök.
6 portioner