Lemon butter cake
En kaka på smör och citron är egentligen på sin plats alla dagar i veckan, men kanske är den ändå allra ljuvligast till påsk? Vem vet? Du måste nog prova.
Tips: kakan kan bakas dagen innan och förvaras i kyl. Ta fram en stund innan servering och pudra med florsocker.
65 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
154,75 kr
SMET 1
3.5 dl
mjöl
1.5 tsk
bakpulver
1 msk
vaniljsocker
1 krm
salt
200 g
smör, rumstempererat
2 dl
socker
2 st
ägg (1 st ägg + 1 st äggvita)
1 st
citron
SMET 2
200 g
färskost
2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker
1 msk
mjöl
2 st
ägg (1 st ägg + 1 st äggula)
2 st
citron
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
SMET 1
3.5 dl
mjöl
1.5 tsk
bakpulver
1 msk
vaniljsocker
1 krm
salt
200 g
smör, rumstempererat
2 dl
socker
2 st
ägg (1 st ägg + 1 st äggvita)
1 st
citron
SMET 2
200 g
färskost
2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker
1 msk
mjöl
2 st
ägg (1 st ägg + 1 st äggula)
2 st
citron
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C. Smöra och klä en springform ca 20 cm.
- Smet 1: Blanda de torra ingredienserna förutom socker i en skål. Vispa ihop smör och socker i en bunke tills ljust och fluffigt. Vispa in ägg, äggvita, zesten från citronen och 1 msk citronjuice. Vänd in de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten i den klädda formen och ställ åt sidan.
- Smet 2: Vispa färskosten jämn med florsocker, vaniljsocker och mjöl. Vispa in ägg, äggulan, zesten från citronerna och 2 msk citronjuice.
- Häll smet 2 över smet 1 i formen.
- Grädda kakan ett steg ovanför mitten av ugnen i ca 40 minuter, tills den är gyllene på toppen men fortfarande lös i mitten.
- Låt svalna i formen. Pudra över florsocker vid servering.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
154,75 kr
Köpklart recept för
154,75 kr