Äta bör man, även om man är mitt uppe i julstöket. Men då ska det ta oss tusan vara enkelt. Som att laga de här små rackarna.
30 min
1. Blanda ströbröd med vatten och låt svälla ca 5 min.
2. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, palsternacka och kryddor, och blanda ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar. Allra sist vänder du ner lingonen och formar till pannbiffar, 4 eller 8 st.
3. Värm ugnen till 250°.
4. Skala alla rotfrukter och skär i större bitar, blanda med olivolja, salt och peppar på en plåt.
5. Ugnsbaka ca 20-30 min, tills de får fin färg och känns mjuka.
6. Stek biffarna i smör eller olja och lägg sedan i svartkål runt om, krydda med salt och peppar. Servera de nystekta biffarna med ugnsrostade rotfrukter, gräddsås och svartkål på toppen.
4 portioner