Lingon- och rosmarinbiffar med rostade rotfrukter

Äta bör man, även om man är mitt uppe i julstöket. Men då ska det ta oss tusan vara enkelt. Som att laga de här små rackarna.

30 min

Lingon- och rosmarinbiffar med rostade rotfrukter

Ingredienser

  • 0.5 dl
    ströbröd
  • 0.5 dl
    vatten
  • 1 st
    ägg
  • 1 st
    finriven palsternacka
  • 0.5 tsk
    kryddpeppar
  • 0.5 tsk
    mortlad rosmarin
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    svartpeppar
  • 500 g
    blandfärs
  • 1 dl
    frysta lingon
  • 1 kg
    blandade rotfrukter (rotselleri, potatis, morot, palsternacka)
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • Smör eller olja att steka i
  • 100 g
    svartkål, skuren i bitar
  • 4 port
    gräddsås

Gör så här

1. Blanda ströbröd med vatten och låt svälla ca 5 min.

2. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, palsternacka och kryddor, och blanda ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar. Allra sist vänder du ner lingonen och formar till pannbiffar, 4 eller 8 st.

3. Värm ugnen till 250°.

4. Skala alla rotfrukter och skär i större bitar, blanda med olivolja, salt och peppar på en plåt.

5. Ugnsbaka ca 20-30 min, tills de får fin färg och känns mjuka.

6. Stek biffarna i smör eller olja och lägg sedan i svartkål runt om, krydda med salt och peppar. Servera de nystekta biffarna med ugnsrostade rotfrukter, gräddsås och svartkål på toppen.

4 portioner