Lingon- och rosmarinbiffar med rostade rotfrukter
Äta bör man, även om man är mitt uppe i julstöket. Men då ska det ta oss tusan vara enkelt. Som att laga de här små rackarna.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
255,10 kr
0.5 dl
ströbröd
0.5 dl
vatten
1 st
ägg
1 st
finriven palsternacka
0.5 tsk
kryddpeppar
0.5 tsk
mortlad rosmarin
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
500 g
blandfärs
1 dl
frysta lingon
1 kg
blandade rotfrukter (rotselleri, potatis, morot, palsternacka)
0.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Smör eller olja att steka i
100 g
svartkål, skuren i bitar
4 port
gräddsås
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
0.5 dl
ströbröd
0.5 dl
vatten
1 st
ägg
1 st
finriven palsternacka
0.5 tsk
kryddpeppar
0.5 tsk
mortlad rosmarin
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
500 g
blandfärs
1 dl
frysta lingon
1 kg
blandade rotfrukter (rotselleri, potatis, morot, palsternacka)
0.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Smör eller olja att steka i
100 g
svartkål, skuren i bitar
4 port
gräddsås
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Blanda ströbröd med vatten och låt svälla ca 5 min.
2. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, palsternacka och kryddor, och blanda ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar. Allra sist vänder du ner lingonen och formar till pannbiffar, 4 eller 8 st.
3. Värm ugnen till 250°.
4. Skala alla rotfrukter och skär i större bitar, blanda med olivolja, salt och peppar på en plåt.
5. Ugnsbaka ca 20-30 min, tills de får fin färg och känns mjuka.
6. Stek biffarna i smör eller olja och lägg sedan i svartkål runt om, krydda med salt och peppar. Servera de nystekta biffarna med ugnsrostade rotfrukter, gräddsås och svartkål på toppen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
255,10 kr
Köpklart recept för
255,10 kr