Linsbiffar – grundrecept

Grundrecept på linsbiffar. Linsbiffar eller linsbollar? Ja, det bestämmer du såklart! Samma enkla grundrecept med kokta linser, ägg och smarriga smaksättare gäller oavsett. Enda skillnaden är att linsbollarna kräver lite mindre tillagningstid för att bli genomstekta.

Blanda gärna i färska eller torkade kryddor som vitlök, lök, persilja, spiskummin eller paprika.

Servera till exempel med rostade potatisklyftor, quinoa, bulgur, en god sallad och en klick krämig sås. Eller varför inte ha dem på hamburgaren?

40 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

63,38 kr

Linsbiffar – grundrecept
  • 2 st

    tärnade gula lökar

  • 1 msk

    curry

  • 4 msk

    rapsolja (1 + 3 msk)

  • 2 fp

    kokta röda linser

  • 1 dl

    kokta kikärtor

  • 1 st

    ägg

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 1.5 tsk

    salt

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

  • 2 st

    tärnade gula lökar

  • 1 msk

    curry

  • 4 msk

    rapsolja (1 + 3 msk)

  • 2 fp

    kokta röda linser

  • 1 dl

    kokta kikärtor

  • 1 st

    ägg

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 1.5 tsk

    salt

Allergiinformation

gluten

Gör så här

1. Fräs lök och curry i 1 msk rapsolja, låt svalna.
2. Häll av och skölj linser och kikärtor i kallt vatten. Mixa med ägget i en matberedare till en grov smet.
3. Tillsätt mjöl, salt och den frästa löken. Stek i olja ca 4 minuter på varje sida tills knapriga.

Tips! Forma linsbiffarna med fuktiga händer för att få en jämnare yta på linsbiffarna och för att undvika klibbiga händer. Servera sedan till exempel med en god sallad, tabbouleh och yoghurtsås.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

63,38 kr

Köpklart recept för

63,38 kr