Grundrecept på linsbiffar. Linsbiffar eller linsbollar? Ja, det bestämmer du såklart! Samma enkla grundrecept med kokta linser, ägg och smarriga smaksättare gäller oavsett. Enda skillnaden är att linsbollarna kräver lite mindre tillagningstid för att bli genomstekta.
Blanda gärna i färska eller torkade kryddor som vitlök, lök, persilja, spiskummin eller paprika.
Servera till exempel med rostade potatisklyftor, quinoa, bulgur, en god sallad och en klick krämig sås. Eller varför inte ha dem på hamburgaren?
40 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
63,38 kr
2 st
tärnade gula lökar
1 msk
curry
4 msk
rapsolja (1 + 3 msk)
2 fp
kokta röda linser
1 dl
kokta kikärtor
1 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
1.5 tsk
salt
Allergiinformation
gluten
2 st
tärnade gula lökar
1 msk
curry
4 msk
rapsolja (1 + 3 msk)
2 fp
kokta röda linser
1 dl
kokta kikärtor
1 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
1.5 tsk
salt
Allergiinformation
gluten
1. Fräs lök och curry i 1 msk rapsolja, låt svalna.
2. Häll av och skölj linser och kikärtor i kallt vatten. Mixa med ägget i en matberedare till en grov smet.
3. Tillsätt mjöl, salt och den frästa löken. Stek i olja ca 4 minuter på varje sida tills knapriga.
Tips! Forma linsbiffarna med fuktiga händer för att få en jämnare yta på linsbiffarna och för att undvika klibbiga händer. Servera sedan till exempel med en god sallad, tabbouleh och yoghurtsås.
Köpklart recept för totalt
63,38 kr
Köpklart recept för
63,38 kr