Ät mer vegetariskt med den här fantastiska salladen på linser, nektariner, getost, blåbär och mandlar. Fänkålen kan du grilla såväl på grillen som ugnen. Resultatet blir lika gott oavsett!
30 min
DRESSING
1. Sätt ugnen på 200°. Skiva fänkålen och rosta i ugnen med olivolja och salt tills den är helt mjuk. Alternativt lägg på grönsaksgaller på grillen och grilla tills fänkålen mjuknat och fått färg.
2. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. De ska ha lite tuggmotstånd när de är klara.
3. Rosta nötterna lätt i en stekpanna tills de fått lite färg. Hacka sedan i mindre bitar.
4. Blanda linser, fänkålen, nektarinklyftor, sallad och blåbär i en stor skål. Smula över getosten och de hackade nötterna.
5. DRESSING: Vispa slutligen ihop honungsvinägretten. Ringla över salladen precis före servering.
4 portioner