Ät mer vegetariskt med den här fantastiska salladen på linser, nektariner, getost, blåbär och mandlar. Fänkålen kan du grilla såväl på grillen som ugnen. Resultatet blir lika gott oavsett!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
242,70 kr
2 st
fänkålshuvuden
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
2 dl
belugalinser, torrvikt
3 st
mogna nektariner
200 g
getost
70 g
salladsmix eller babymangold
125 g
färska blåbär
0.5 dl
mandlar
DRESSING
1 msk
olivolja
0.5 st
citron (saft från)
1 msk
vit balsamvinäger
1 msk
honung
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
fänkålshuvuden
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
2 dl
belugalinser, torrvikt
3 st
mogna nektariner
200 g
getost
70 g
salladsmix eller babymangold
125 g
färska blåbär
0.5 dl
mandlar
DRESSING
1 msk
olivolja
0.5 st
citron (saft från)
1 msk
vit balsamvinäger
1 msk
honung
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°. Skiva fänkålen och rosta i ugnen med olivolja och salt tills den är helt mjuk. Alternativt lägg på grönsaksgaller på grillen och grilla tills fänkålen mjuknat och fått färg.
2. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. De ska ha lite tuggmotstånd när de är klara.
3. Rosta nötterna lätt i en stekpanna tills de fått lite färg. Hacka sedan i mindre bitar.
4. Blanda linser, fänkålen, nektarinklyftor, sallad och blåbär i en stor skål. Smula över getosten och de hackade nötterna.
5. DRESSING: Vispa slutligen ihop honungsvinägretten. Ringla över salladen precis före servering.
Köpklart recept för totalt
242,70 kr
Köpklart recept för
242,70 kr