Hasselnötter och parmesan visar sig vara väldigt goda vänner med gröna linser, i den här salladen som är så matig att den absolut platsar som middag. Eller gör den som en av flera rätter på en vårig buffé! Succé blir det, hur som helst, det vågar vi nästan lova.
45 min
1. Förbered grillen eller sätt ugnen på grillfunktion.
2. Skiva zucchinin på längden i ½ cm tjocka skivor. Ansa sparrisen och halvera morötterna på längden. Grilla grönsakerna på grillen eller utspridda på en plåt i ugnen tills de fått ordentligt med färg.
3. Blanda olivolja, vinäger, 1 krm salt, chiliflakes och riven vitlök i tex en ugnsform där grönsakerna får plats. Blanda de grillade grönsakerna med dressingen medan de fortfarande är varma.
4. Koka linserna i buljongen (5 dl vatten + 1 buljongtärning) under lock på låg värme i ca 10-15 min, de ska ha lite tuggmotstånd. Häll av, skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Hacka gräslöken fint. Blanda linserna med gräslöken och de grillade grönsakerna.
5. Hyvla parmesanen och hacka hasselnötterna.
6. Blanda linser och grönsaker. Lägg upp på ett stort fat med salladsbladen och toppa med parmesan och nötter.
4 portioner