Linssoppa med ingefära och kokosmjölk

En underbar och mustig linssoppa som bärs på smakerna av kokos, ingefära och koriander. Servera med gärna med pitabröd för att göra rätten ännu mer mättande (och godare?). 

30 min

Linssoppa med ingefära och kokosmjölk

Ingredienser

  • 2 st
    gula lökar
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 msk
    finriven färsk ingefära
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 0.5 kruka
    koriander
  • 1 burk
    hela tomater
  • 2 fp
    kokta linser, sköljda och avrunna
  • 2 fp
    kokosmjölk
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 8 dl
    vatten
  • 1 knippe
    korianderblad
  • 6 st
    pitabröd, rostade i snibbar
  • 2 st
    lime i klyftor

Gör så här

1. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en soppgryta ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, spiskummin och hackad koriander, fräs ca 1 minut.

2. Blanda i tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt linserna, buljongtörningar, kokosmjölken (spara gärna 3 msk kokos- mjölk till garnering) och hälften av vattnet. Koka soppan ca 10 minuter.

3. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka ca 5 minuter. Smaka av. Ringla över den sparade kokosmjölken och toppa med korianderblad.

4. Servera soppan med pitabrödsnibbar och limeklyftor!

4 portioner