Linssoppa med ingefära och kokosmjölk
En underbar och mustig linssoppa som bärs på smakerna av kokos, ingefära och koriander. Servera med gärna med pitabröd för att göra rätten ännu mer mättande (och godare?).
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
199,26 kr
2 st
gula lökar
2 st
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1 msk
finriven färsk ingefära
1 tsk
spiskummin
0.5 kruka
koriander
1 burk
hela tomater
2 fp
kokta linser, sköljda och avrunna
2 fp
kokosmjölk
2 st
grönsaksbuljongtärningar
8 dl
vatten
1 knippe
korianderblad
6 st
pitabröd, rostade i snibbar
2 st
lime i klyftor
Ingredienser
2 st
gula lökar
2 st
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1 msk
finriven färsk ingefära
1 tsk
spiskummin
0.5 kruka
koriander
1 burk
hela tomater
2 fp
kokta linser, sköljda och avrunna
2 fp
kokosmjölk
2 st
grönsaksbuljongtärningar
8 dl
vatten
1 knippe
korianderblad
6 st
pitabröd, rostade i snibbar
2 st
lime i klyftor
Gör så här
1. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en soppgryta ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, spiskummin och hackad koriander, fräs ca 1 minut.
2. Blanda i tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt linserna, buljongtörningar, kokosmjölken (spara gärna 3 msk kokos- mjölk till garnering) och hälften av vattnet. Koka soppan ca 10 minuter.
3. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka ca 5 minuter. Smaka av. Ringla över den sparade kokosmjölken och toppa med korianderblad.
4. Servera soppan med pitabrödsnibbar och limeklyftor!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
199,26 kr
Köpklart recept för
199,26 kr