En underbar och mustig linssoppa som bärs på smakerna av kokos, ingefära och koriander. Servera med gärna med pitabröd för att göra rätten ännu mer mättande (och godare?).
30 min
1. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en soppgryta ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, spiskummin och hackad koriander, fräs ca 1 minut.
2. Blanda i tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt linserna, buljongtörningar, kokosmjölken (spara gärna 3 msk kokos- mjölk till garnering) och hälften av vattnet. Koka soppan ca 10 minuter.
3. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka ca 5 minuter. Smaka av. Ringla över den sparade kokosmjölken och toppa med korianderblad.
4. Servera soppan med pitabrödsnibbar och limeklyftor!
4 portioner