Recept från i säsong, december 2018
30 min
SYLTAD RÖDLÖK
1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i rödlöken och låt kallna.
2. Börja med att ta av de yttre bladen på brysselkålen, dela mittdelarna på hälften. Spara bladen.
3. Grovmixa sidfläsket i en mixer.
4. Hetta upp en panna med1msk olja och stek fläskhacket gyllenbrunt, lägg i brödet och stek tills det fått färg. Lyft av från värmen och blanda med chili, citronskal och smaka av med salt och peppar.
5. Koka upp saltat vatten och blanchera brysselkålshalvorna al dente, ca 2 minuter, häll av vattnet och kyl ner.
6. Blanda kålhalvorna med bladen, citronsaft, syltad lök och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och toppa med sidfläsksmulor och servera direkt.
Också̊ god grön: Ta bort sidfläsket och prova vegovarianten av den här.
8 portioner