Hemköp

Ljummen färskpotatissallad med sparris & bacon

En härlig potatissallad på färskpotatis, med primörer som får extra sälta från bacon. Det här enkla receptet på en ljummen potatissallad är perfekt till buffébordet under påsk eller midsommar!

40 min

Ljummen färskpotatissallad med sparris & bacon

Ingredienser

  • 400 g
    tvättad färskpotatis
  • 1 knippe
    grön sparris
  • 0.5 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 2 st
    finhackade schalottenlökar
  • 1 paket
    strimlad bacon
  • 4 msk
    olivolja
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk
    kapris
  • 1 knippe
    rädisor
  • 1 fp
    körsbärstomater
  • 1 kruka
    gräslök

Gör så här

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten knappt färdig, låt svalna och skiva.

2. Skär sparrisen i bitar och förväll den snabbt.

3. Spara ca 1,5 dl av sparrisvattnet och tillsätt en halv grönsaksbuljongtärning.

4. Fräs lök och bacon i olivolja.

5. Häll på buljong, senap, vinäger och vitlök.

6. Vänd ner potatisen, sparris och kapris, smaka av med salt och peppar.

7. Toppa med hyvlade rädisor, körsbärstomater och hackad gräslök.

8. Servera ljummen till grillat kött eller fisk.

4 portioner

314,25 kr
Hemköp chat icon