Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
35 min
CITRONDRESSING
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen men lyft av efter 20 minuter. Häll av ev. överblivet kokvatten och häll sedan ut riset i en ugnsfast form. Ringla över en matsked olivolja och blanda om.
2. Dela champinjonerna i halvor eller kvartar beroende på storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala och ansa rotsellerin, dela den i bitar om ca 4x4 cm och lägg på plåten med svampen. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda så att allt täcks. Ställ in plåten tillsammans med riset i ugnen och rosta ca 20 minuter eller tills rotsellerin mjuknat och fått färg. Riset ska bli lite segt och krispigt, tas ev. ut före grönsakerna.
3. Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna.
4. Ta ut plåten och formen och blanda ner riset i grönsakerna. Toppa med sallad, fetaost, nötter och strödadlar.
5. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera gärna med rostat nöt- och fröströssel.
4 portioner