Sallad på vintern? Absolut, en välsmakande och vacker vintersallad med både krämighet och krisp.
25 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
290,99 kr
400 g
jordärtskocka
1.5 dl
olivolja (2 msk till salladen + 1 dl till dressingen)
1 st
äpple
300 g
salladsmix (gärna maché, frissé och endive som är i säsong)
2 paket
bacon
250 g
chèvre
100 g
granatäppelkärnor
2 dl
matvete (okokt)
1 nypa
flingsalt
2 nypa
svartpeppar (1 nypa till salladen + 1 nypa till dressingen)
SNABBSKAKAD DRESSING
1.5 msk
äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
2 msk
dijonsenap (rumstempererad)
2 krm
salt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
400 g
jordärtskocka
1.5 dl
olivolja (2 msk till salladen + 1 dl till dressingen)
1 st
äpple
300 g
salladsmix (gärna maché, frissé och endive som är i säsong)
2 paket
bacon
250 g
chèvre
100 g
granatäppelkärnor
2 dl
matvete (okokt)
1 nypa
flingsalt
2 nypa
svartpeppar (1 nypa till salladen + 1 nypa till dressingen)
SNABBSKAKAD DRESSING
1.5 msk
äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
2 msk
dijonsenap (rumstempererad)
2 krm
salt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skrubba jordärtskockorna. Skär i halvor, eller kvartar om de är stora. Lägg bitarna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och vänd runt. Salta och peppra.
3. Låt rosta i ugnen i 15–20 minuter. Ställ åt sidan.
4. Koka matveten enligt anvisningen på paketet.
5. Under tiden, skär bacon i grova bitar. Stek knaprigt på medelvärme i 3–4 minuter och låt fettet rinna av på papper efteråt.
6. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Bryt eller skär salladen i bitar.
7. Blanda avsvalnat matvete, salladsblad, bacon, jordärtskockor och äpple i en bunke. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med bitar av chèvre och granatäppelkärnor.
8. Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk eller flaska med lock. Skaka om och häll över salladen.
Köpklart recept för totalt
290,99 kr
Köpklart recept för
290,99 kr