Sallad på vintern? Absolut, en välsmakande och vacker vintersallad med både krämighet och krisp.
25 min
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skrubba jordärtskockorna. Skär i halvor, eller kvartar om de är stora. Lägg bitarna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och vänd runt. Salta och peppra.
3. Låt rosta i ugnen i 15–20 minuter. Ställ åt sidan.
4. Koka matveten enligt anvisningen på paketet.
5. Under tiden, skär bacon i grova bitar. Stek knaprigt på medelvärme i 3–4 minuter och låt fettet rinna av på papper efteråt.
6. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Bryt eller skär salladen i bitar.
7. Blanda avsvalnat matvete, salladsblad, bacon, jordärtskockor och äpple i en bunke. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med bitar av chèvre och granatäppelkärnor.
8. Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk eller flaska med lock. Skaka om och häll över salladen.
4 portioner