Hemköp

Ljummen vintersallad med säsongens smaker

Sallad på vintern? Absolut, en välsmakande och vacker vintersallad med både krämighet och krisp.

25 min

Ljummen vintersallad med säsongens smaker

Ingredienser

  • 400 g
    jordärtskocka
  • 1.5 dl
    olivolja (2 msk till salladen + 1 dl till dressingen)
  • 1 st
    äpple
  • 300 g
    salladsmix (gärna maché, frissé och endive som är i säsong)
  • 2 paket
    bacon
  • 250 g
    chèvre
  • 100 g
    granatäppelkärnor
  • 2 dl
    matvete (okokt)
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 2 nypa
    svartpeppar (1 nypa till salladen + 1 nypa till dressingen)
  • SNABBSKAKAD DRESSING
  • 1.5 msk
    äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 2 msk
    dijonsenap (rumstempererad)
  • 2 krm
    salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Skrubba jordärtskockorna. Skär i halvor, eller kvartar om de är stora. Lägg bitarna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och vänd runt. Salta och peppra.

3. Låt rosta i ugnen i 15–20 minuter. Ställ åt sidan.

4. Koka matveten enligt anvisningen på paketet.

5. Under tiden, skär bacon i grova bitar. Stek knaprigt på medelvärme i 3–4 minuter och låt fettet rinna av på papper efteråt.

6. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Bryt eller skär salladen i bitar.

7. Blanda avsvalnat matvete, salladsblad, bacon, jordärtskockor och äpple i en bunke. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med bitar av chèvre och granatäppelkärnor.

8. Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk eller flaska med lock. Skaka om och häll över salladen.

4 portioner

Hemköp chat icon