Hemköp

Löjromspizza med smetana och västerbotten

Färdig pizzasurdeg är basen i den här ljuvliga rätten, där smetana och tunt skivad potatis möter löjrom och Västerbottensost. Otroligt mycket gott på en gång! Det här receptet på löjromspizza med smetana och västerbottensost passar lika bra på julbordet som till påskmiddagen eller sommarbuffén.

30 min

Löjromspizza med smetana och västerbotten

Ingredienser

PIZZA

  • 1 fp
    pizzasurdeg
  • 2 dl
    smetana
  • 3 st
    tunnhyvlade potatisar
  • 100 g
    riven västerbottensost

TOPPING

  • 1 st
    finhackad rödlök
  • 1 kruka
    kruka gräslök, finhackad
  • 1 dl
    smetana
  • 100 g
    löjrom (eller stenbitsrom)
  • 1 st
    citron, rivet skal från
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 225°C. Värm gärna en pizzasten eller plåt i ugnen, så blir pizzabotten ordentligt gräddad sen.

2. Kavla ut pizzadegen till önskad form.

3. Lägg degen på den varma stenen eller bakplåtsklädda plåten.

4. Bred på smetana i ett jämt lager över degen, spara 1-2 cm av kanten.

5. Toppa med potatisskivor och riven västerbottenost.

6. Grädda gyllene ca 10 min.

7. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök.

8. Toppa med klickar av smetana och löjrom.

9. Riv lite citronskal över pizzan och avsluta med svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Servera med ett glas bubbel!

4 portioner

243,12 kr
Hemköp chat icon