Klassisk äppelkaka
Ibland behöver du inte konstla till det i onödan. Som i receptet på den här superklassiska äppelkakan. Den är underbar som den är, men du kan alltid toppa med vaniljsås eller glass om det faller i smaken.
45 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
98,28 kr
3 st
äpple
2 st
ägg
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
vetemjöl
2 tsk
kanel
50 g
smör
0.5 dl
pärlsocker till garnering
Allergiinformation
gluten och ägg
Ingredienser
3 st
äpple
2 st
ägg
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
vetemjöl
2 tsk
kanel
50 g
smör
0.5 dl
pärlsocker till garnering
Allergiinformation
gluten och ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten eller en form som du kan servera kakan ur.
2. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
3. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Blanda ner mjölet.
4. Häll smeten i formen och lägg äppelklyftorna på ytan. Pudra kanel över. Hyvla smör med osthyvel över äpplena – det går lättast om smöret är riktigt kallt. Strö pärlsocker över hela kakan.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25–30 minuter.
Tips! Välj en kortare tillagningstid om du vill ha kakan något kladdig.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
98,28 kr
Köpklart recept för
98,28 kr