Klassisk äppelkaka

Ibland behöver du inte konstla till det i onödan. Som i receptet på den här superklassiska äppelkakan. Den är underbar som den är, men du kan alltid toppa med vaniljsås eller glass om det faller i smaken.

45 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

105,28 kr

Klassisk äppelkaka
  • 3 st

    äpple

  • 2 st

    ägg

  • 1.5 dl

    strösocker

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    kanel

  • 50 g

    smör

  • 0.5 dl

    pärlsocker till garnering

Allergiinformation

gluten och ägg

Ingredienser

  • 3 st

    äpple

  • 2 st

    ägg

  • 1.5 dl

    strösocker

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    kanel

  • 50 g

    smör

  • 0.5 dl

    pärlsocker till garnering

Allergiinformation

gluten och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten eller en form som du kan servera kakan ur.

2. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.

3. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Blanda ner mjölet.

4. Häll smeten i formen och lägg äppelklyftorna på ytan. Pudra kanel över. Hyvla smör med osthyvel över äpplena – det går lättast om smöret är riktigt kallt. Strö pärlsocker över hela kakan.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25–30 minuter.

Tips! Välj en kortare tillagningstid om du vill ha kakan något kladdig.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

105,28 kr

Köpklart recept för

105,28 kr