Hemköp

Lussebullar med två olika fyllningar

Recept från i säsong, december 2017

90 min

Lussebullar med två olika fyllningar

Portioner: 40

Ingredienser

LUSSEBULLAR:
1 st jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 st saffran
1 st kesella, lätt
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
18 dl vetemjöl
1 st ägg

VIT CHOKLADFYLLNING:
100 g smör
100 g hackad vit choklad
100 g riven mandelmassa
1 st ägg till pensling
1 tsk pärlsocker

BLÅBÄRSFYLLNING:
200 g riven mandelmassa
1 dl blåbärssylt

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke och smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffran och värm försiktigt till 37°. Slå vätskan över jästen. Rör om försiktigt tills jästen löst upp sig helt.

2. Tillsätt kesella, socker, salt samt det mesta av mjölet (15–16 dl). Arbeta degen tills den blir smidig nog att den släpper från bunkens kanter. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck nu bunken och låt degen jäsa i 40 min.

3. Arbeta ut degen på ett mjölat bakbord och forma ca 40 bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, låt dem jäsa övertäckta i 30 min. Sätt under tiden ugnen på 225°.

4. När bullarna jäst, bred ut smöret, strö över chokladen samt riven mandelmassa och grädda dem mitt i ugnen 5–8 min.

Hemköp chat icon