Mac and cheese

En nordamerikansk vardagsklassiker där grädde och ost står i rampljuset. Den största skillnaden tilll vår svenska makaronigratäng är att macaroni and cheese inte lagas med äggstanning. Men vill du göra en matigare huvudrätt? Använd gärna tärnad bacon. Mums!

40 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

146,80 kr

Mac and cheese
  • 1 l

    mjölk

  • 5 dl

    makaroner

  • 2 dl

    cheddarost

  • 1 dl

    parmesan

  • 2 krm

    salt, eller efter smak

  • 2 krm

    svartpeppar,efter smak

Ingredienser

  • 1 l

    mjölk

  • 5 dl

    makaroner

  • 2 dl

    cheddarost

  • 1 dl

    parmesan

  • 2 krm

    salt, eller efter smak

  • 2 krm

    svartpeppar,efter smak

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka upp mjölken i en kastrull med tjock botten eller i teflon för att minska risken att det bränner fast. Tillsätt salt och makaroner. Sjud sakta på svag värme 15–20 min så att makaronerna blir mjuka. Rör om några gånger så att det inte bränner fast i botten.

3. Dra av från plattan och vänd ner cheddarosten, häll upp i en ugnsfast form och täck med riven parmesanost. Gratinera gyllenbrun i ugnen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

146,80 kr

Köpklart recept för

146,80 kr