Hemköp

Blomkålscurry

Curry är samlingsnamnet på många asiatiska maträtter, ofta med smak av mycket kryddor. Här är en variant med blomkål, säger Matthias Dahlgren.

20 min

Blomkålscurry

Ingredienser

  • 1 st
    stort blomkålshuvud
  • 4 st
    vitlöksklyftor, skalade
  • 4 msk
    curry
  • 1 nypa
    cayennepeppar
  • 100 g
    smör
  • 3 dl
    cashewnötter, krossade
  • 5 dl
    yoghurt
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymald svartpeppar

TOPPING

  • 2 st
    salladslökar
  • 0.5 st
    chili
  • 1 knippe
    koriander

TILL SERVERING

  • 4 port
    basmatiris
  • 1 st
    grönsallad
  • 1 fp
    pitabröd
  • 1 burk
    grekisk eller turkisk yoghurt

Gör så här

1. Skär blomkålen i jämnstora buketter. Skiva vitlöken fint.

2. Bryn blomkål, vitlök och curry i smör i en vid gryta eller panna tills det är gyllenfärgat. Tillsätt cashewnötterna och yoghurten och låt puttra tills kålen börjar bli mjuk och såsen simmig. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva salladslöken och chilin fint. Skär koriandern grovt. Strö över salladslök, chili och koriander.

4.  Servera med nykokt basmatiris och en grönsallad, och gärna pitabröd och en klick grekisk eller turkisk yoghurt.

4 portioner

Hemköp chat icon