Blomkålscurry

Curry är samlingsnamnet på många asiatiska maträtter, ofta med smak av mycket kryddor. Här är en variant med blomkål, säger Matthias Dahlgren.

20 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

289,58 kr

Blomkålscurry
  • 1 st

    stort blomkålshuvud

  • 4 st

    vitlöksklyftor, skalade

  • 4 msk

    curry

  • 1 nypa

    cayennepeppar

  • 100 g

    smör

  • 3 dl

    cashewnötter, krossade

  • 5 dl

    yoghurt

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

TOPPING

  • 2 st

    salladslökar

  • 0.5 st

    chili

  • 1 knippe

    koriander

TILL SERVERING

  • 4 port

    basmatiris

  • 1 st

    grönsallad

  • 1 fp

    pitabröd

  • 1 burk

    grekisk eller turkisk yoghurt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    stort blomkålshuvud

  • 4 st

    vitlöksklyftor, skalade

  • 4 msk

    curry

  • 1 nypa

    cayennepeppar

  • 100 g

    smör

  • 3 dl

    cashewnötter, krossade

  • 5 dl

    yoghurt

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

TOPPING

  • 2 st

    salladslökar

  • 0.5 st

    chili

  • 1 knippe

    koriander

TILL SERVERING

  • 4 port

    basmatiris

  • 1 st

    grönsallad

  • 1 fp

    pitabröd

  • 1 burk

    grekisk eller turkisk yoghurt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skär blomkålen i jämnstora buketter. Skiva vitlöken fint.

2. Bryn blomkål, vitlök och curry i smör i en vid gryta eller panna tills det är gyllenfärgat. Tillsätt cashewnötterna och yoghurten och låt puttra tills kålen börjar bli mjuk och såsen simmig. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva salladslöken och chilin fint. Skär koriandern grovt. Strö över salladslök, chili och koriander.

4.  Servera med nykokt basmatiris och en grönsallad, och gärna pitabröd och en klick grekisk eller turkisk yoghurt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

289,58 kr

Köpklart recept för

289,58 kr