En lite lyxigare variant av vardagsklassikern. Grädde och parmesan får sällskap av muskot när världsmästarkocken Mathias Dahlgren stuvar sina makaroner.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
119,35 kr
3 dl
grädde
2 dl
mjölk 3%
1 nypa
muskotnöt
2 dl
riven parmesan ost
2 msk
smör
5 dl
Ideal-makaroner
600 g
falukorv
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
3 dl
grädde
2 dl
mjölk 3%
1 nypa
muskotnöt
2 dl
riven parmesan ost
2 msk
smör
5 dl
Ideal-makaroner
600 g
falukorv
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Reducera grädde och mjölk till hälften återstår, smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar.
2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda makaroner, gräddmjölk, parmesanost och en klick smör så att det blir riktigt krämigt. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva falukorven och stek gyllene på båda sidor i stekpanna med smör. Servera gärna med en grönsallad.
Köpklart recept för totalt
119,35 kr
Köpklart recept för
119,35 kr