Stekt falukorv med parmesanstuvade makaroner

En lite lyxigare variant av vardagsklassikern. Grädde och parmesan får sällskap av muskot när världsmästarkocken Mathias Dahlgren stuvar sina makaroner.

20 min

Stekt falukorv med parmesanstuvade makaroner

Ingredienser

  • 3 dl
    grädde
  • 2 dl
    mjölk 3%
  • 1 nypa
    muskotnöt
  • 2 dl
    riven parmesan ost
  • 2 msk
    smör
  • 5 dl
    Ideal-makaroner
  • 600 g
    falukorv
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Reducera grädde och mjölk till hälften återstår, smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar.

2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda makaroner, gräddmjölk, parmesanost och en klick smör så att det blir riktigt krämigt. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva falukorven och stek gyllene på båda sidor i stekpanna med smör. Servera gärna med en grönsallad.

4 portioner