Stekt falukorv med parmesanstuvade makaroner

En lite lyxigare variant av vardagsklassikern. Grädde och parmesan får sällskap av muskot när världsmästarkocken Mathias Dahlgren stuvar sina makaroner.

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

119,35 kr

Stekt falukorv med parmesanstuvade makaroner
  • 3 dl

    grädde

  • 2 dl

    mjölk 3%

  • 1 nypa

    muskotnöt

  • 2 dl

    riven parmesan ost

  • 2 msk

    smör

  • 5 dl

    Ideal-makaroner

  • 600 g

    falukorv

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 3 dl

    grädde

  • 2 dl

    mjölk 3%

  • 1 nypa

    muskotnöt

  • 2 dl

    riven parmesan ost

  • 2 msk

    smör

  • 5 dl

    Ideal-makaroner

  • 600 g

    falukorv

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Reducera grädde och mjölk till hälften återstår, smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar.

2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda makaroner, gräddmjölk, parmesanost och en klick smör så att det blir riktigt krämigt. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva falukorven och stek gyllene på båda sidor i stekpanna med smör. Servera gärna med en grönsallad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

119,35 kr

Köpklart recept för

119,35 kr