Fetaost med hjortronsylt och salta mandlar

Är det en ostkaka? Oklart. Är det en otroligt god efterrätt? Absolut. Prova själv! Världsmästarkocken Mathias Dahlgren hittade på den och han vet vad han gör.

10 min

5 ingredienser


Köpklart recept för totalt

57,90 kr

Fetaost med hjortronsylt och salta mandlar
  • 150 g

    fetaost

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 4 msk

    hjortronsylt

  • 1 burk

    saltrostade mandlar, gärna Valenciamandel (ca. 16 st)

  • 4 tsk

    olivolja

Allergiinformation

mjölkprotein, nötter och laktos

Ingredienser

  • 150 g

    fetaost

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 4 msk

    hjortronsylt

  • 1 burk

    saltrostade mandlar, gärna Valenciamandel (ca. 16 st)

  • 4 tsk

    olivolja

Allergiinformation

mjölkprotein, nötter och laktos

Gör så här

1. Häll av vätskan från fetaosten. Fördela osten i större bitar på fyra små tallrikar.

2. Vispa grädden fluffig. Toppa osten med grädde och hjortronsylt. Krossa mandlarna grovt med knivbladets sida mot en skärbräda och strö dem över grädden. Ringla till sist lite olivolja över varje tallrik.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

57,90 kr

Köpklart recept för

57,90 kr