Fetaost med hjortronsylt och salta mandlar
Är det en ostkaka? Oklart. Är det en otroligt god efterrätt? Absolut. Prova själv! Världsmästarkocken Mathias Dahlgren hittade på den och han vet vad han gör.
10 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
59,90 kr
150 g
fetaost
2 dl
vispgrädde
4 msk
hjortronsylt
1 burk
saltrostade mandlar, gärna Valenciamandel (ca. 16 st)
4 tsk
olivolja
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
Ingredienser
150 g
fetaost
2 dl
vispgrädde
4 msk
hjortronsylt
1 burk
saltrostade mandlar, gärna Valenciamandel (ca. 16 st)
4 tsk
olivolja
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
Gör så här
1. Häll av vätskan från fetaosten. Fördela osten i större bitar på fyra små tallrikar.
2. Vispa grädden fluffig. Toppa osten med grädde och hjortronsylt. Krossa mandlarna grovt med knivbladets sida mot en skärbräda och strö dem över grädden. Ringla till sist lite olivolja över varje tallrik.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
59,90 kr
Köpklart recept för
59,90 kr