Hemköp

Fetaost med hjortronsylt och salta mandlar

Är det en ostkaka? Oklart. Är det en otroligt god efterrätt? Absolut. Prova själv! Världsmästarkocken Mathias Dahlgren hittade på den och han vet vad han gör.

10 min

Fetaost med hjortronsylt och salta mandlar

Ingredienser

  • 150 g
    fetaost
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 4 msk
    hjortronsylt
  • 1 burk
    saltrostade mandlar, gärna Valenciamandel (ca. 16 st)
  • 4 tsk
    olivolja

Gör så här

1. Häll av vätskan från fetaosten. Fördela osten i större bitar på fyra små tallrikar.

2. Vispa grädden fluffig. Toppa osten med grädde och hjortronsylt. Krossa mandlarna grovt med knivbladets sida mot en skärbräda och strö dem över grädden. Ringla till sist lite olivolja över varje tallrik.

4 portioner

Hemköp chat icon