Frasvåfflor med nutella, grädde med hjortronsylt eller crème fraiche & sikrom

Våffelmix toppas med tre olika favoriter signerade världsmästarkocken Mathias Dahlgren. Gott, snabbt och enkelt – perfekt som brunch, lunch eller mellis! ”Eftersom en våffelsmet varken är söt eller salt fungerar den utmärkt till både söta och salta favoriter. Bara att prova sig fram tills man hittar det man gillar bäst! Här följer ett par toppings som jag verkligen gillar.”

20 min

Frasvåfflor med nutella, grädde med hjortronsylt eller crème fraiche & sikrom

Ingredienser

  • 1 pk
    frasvåfflor
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 burk
    hjortronsylt
  • 2 msk
    smör (varmt och brynt)
  • 1 burk
    Nutella
  • 2 st
    mosad mogna bananer
  • 2 st
    passionsfrukt
  • 2 msk
    florsocker
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    rödlök
  • 1 burk
    sikrom
  • 1 st
    citron (raspat citronskal från)
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

Värm upp våffeljärnet. Blanda färdig frasvåffelmix enligt instruktionen på förpackningen. Grädda våfflorna frasiga och servera direkt. Gör nya löpande, våfflorna blir snabbt mjuka om de får vänta.

Toppa våfflorna som Mathias Dahlgren

1. Vispgrädde och hjortronsylt, ringla över varmt brynt smör med en sked.

2. Nutella, mosad mogen banan, passionsfrukt, florsocker

3. Crème fraiche, hackad rödlök, sikrom, raspat citronskal, svartpeppar

4 portioner