Gulaschpotatis med chili

Lite tager vad man haver, ett par potatisar och en gnutta chili – sen är det klart. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet, som passar perfekt efter en kall dag i backen. 

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

91,35 kr

Gulaschpotatis med chili
  • 6 st

    stora fasta potatisar, tvättade

  • 4 msk

    olja

  • 2 st

    stora gula lökar, skalade och tunnskivade

  • 4 st

    vitlöksklyftor, skalade och tunnskivade

  • 1 st

    röd paprika, skivad

  • 0.5 st

    röd chilifrukt (spansk peppar) tunnskivad eller lite chili flakes

  • 2 burk

    gulaschsoppa

  • 2 msk

    fryst eller färsk hackad persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 6 st

    stora fasta potatisar, tvättade

  • 4 msk

    olja

  • 2 st

    stora gula lökar, skalade och tunnskivade

  • 4 st

    vitlöksklyftor, skalade och tunnskivade

  • 1 st

    röd paprika, skivad

  • 0.5 st

    röd chilifrukt (spansk peppar) tunnskivad eller lite chili flakes

  • 2 burk

    gulaschsoppa

  • 2 msk

    fryst eller färsk hackad persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Skiva den oskalade potatisen tunt på mandolin, och förväll den några minuter i kokande saltat vatten så att den blir lagad men fortfarande har spänst kvar. Häll av vattnet.

2. Hetta upp en gryta med olja och fräs lök, paprika och chili. Lägg i de förvällda potatisskivorna och häll på burkarna med soppa.

3. Låt soppan koka upp och låt den sen stå och dra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja innan servering och bjud crème fraiche till.

Tips! Ett gott bröd med smör och ost är gott till, och bjud gärna lite extra chili på sidan till den som vill ha extra hetta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

91,35 kr

Köpklart recept för

91,35 kr