Hemköp

Gulaschpotatis med chili

Lite tager vad man haver, ett par potatisar och en gnutta chili – sen är det klart. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet, som passar perfekt efter en kall dag i backen. 

30 min

Gulaschpotatis med chili

Ingredienser

  • 6 st
    stora fasta potatisar, tvättade
  • 4 msk
    olja
  • 2 st
    stora gula lökar, skalade och tunnskivade
  • 4 st
    vitlöksklyftor, skalade och tunnskivade
  • 1 st
    röd paprika, skivad
  • 0.5 st
    röd chilifrukt (spansk peppar) tunnskivad eller lite chili flakes
  • 2 burk
    gulaschsoppa
  • 2 msk
    fryst eller färsk hackad persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skiva den oskalade potatisen tunt på mandolin, och förväll den några minuter i kokande saltat vatten så att den blir lagad men fortfarande har spänst kvar. Häll av vattnet.

2. Hetta upp en gryta med olja och fräs lök, paprika och chili. Lägg i de förvällda potatisskivorna och häll på burkarna med soppa.

3. Låt soppan koka upp och låt den sen stå och dra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja innan servering och bjud crème fraiche till.

Tips! Ett gott bröd med smör och ost är gott till, och bjud gärna lite extra chili på sidan till den som vill ha extra hetta.

4 portioner

Hemköp chat icon