Hemköp

Savojkål med kokt potatis och pepparrot

En rätt med kål, potatis och pepparrot är riktig supermat, och är råvaror som växer här hemma under hösten. Det här är ett gott tillbehör till det mesta i proteinväg. Prova gärna till stekt fläskkotlett eller varför inte till en smörstekt bit fisk, säger Matthias Dahlgren.

30 min

Savojkål med kokt potatis och pepparrot

Ingredienser

  • 500 g
    potatis av en mindre sort, med skal
  • 0.5 st
    savojkål
  • 100 g
    pepparrot
  • 50 g
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymald svartpeppar
  • 1 st
    citron, tvättad

Gör så här

1. Koka potatisen i vatten och lite salt. Häll av kokvattnet.

2. Ansa, skölj och skär kålen i grova bitar. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och förväll kålen i 2 minuter. Häll av kokvattnet.

3. Smält smöret i en stor kastrull och vänd potatis och kål i smöret, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat.

4. Skala och riv pepparroten fint på rivjärn. Raspa citronskal. Strö pepparrot och citronskal över rätten.

4 portioner

Hemköp chat icon