En rätt med kål, potatis och pepparrot är riktig supermat, och är råvaror som växer här hemma under hösten. Det här är ett gott tillbehör till det mesta i proteinväg. Prova gärna till stekt fläskkotlett eller varför inte till en smörstekt bit fisk, säger Matthias Dahlgren.
30 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
202,75 kr
500 g
potatis av en mindre sort, med skal
0.5 st
savojkål
100 g
pepparrot
50 g
smör
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
1 st
citron, tvättad
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
500 g
potatis av en mindre sort, med skal
0.5 st
savojkål
100 g
pepparrot
50 g
smör
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
1 st
citron, tvättad
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Koka potatisen i vatten och lite salt. Häll av kokvattnet.
2. Ansa, skölj och skär kålen i grova bitar. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och förväll kålen i 2 minuter. Häll av kokvattnet.
3. Smält smöret i en stor kastrull och vänd potatis och kål i smöret, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat.
4. Skala och riv pepparroten fint på rivjärn. Raspa citronskal. Strö pepparrot och citronskal över rätten.
Köpklart recept för totalt
202,75 kr
Köpklart recept för
202,75 kr