Savojkål med kokt potatis och pepparrot

En rätt med kål, potatis och pepparrot är riktig supermat, och är råvaror som växer här hemma under hösten. Det här är ett gott tillbehör till det mesta i proteinväg. Prova gärna till stekt fläskkotlett eller varför inte till en smörstekt bit fisk, säger Matthias Dahlgren.

30 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

202,75 kr

Savojkål med kokt potatis och pepparrot
  • 500 g

    potatis av en mindre sort, med skal

  • 0.5 st

    savojkål

  • 100 g

    pepparrot

  • 50 g

    smör

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

  • 1 st

    citron, tvättad

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 500 g

    potatis av en mindre sort, med skal

  • 0.5 st

    savojkål

  • 100 g

    pepparrot

  • 50 g

    smör

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

  • 1 st

    citron, tvättad

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Koka potatisen i vatten och lite salt. Häll av kokvattnet.

2. Ansa, skölj och skär kålen i grova bitar. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och förväll kålen i 2 minuter. Häll av kokvattnet.

3. Smält smöret i en stor kastrull och vänd potatis och kål i smöret, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat.

4. Skala och riv pepparroten fint på rivjärn. Raspa citronskal. Strö pepparrot och citronskal över rätten.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

202,75 kr

Köpklart recept för

202,75 kr