Världsmästarkocken Mathias Dahlgren har lärt oss älska halvfabrikat. Denna ljuvligt enkla gratäng som han hittat på blir klar i ett nafs och smakar helt hemlagat.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
172,29 kr
1 msk
smör
800 g
färdig potatisgratäng
2 st
salsicciakorvar, färska
1 tsk
mortlade fänkålsfrön
2 dl
Gruyèreost, riven
4 msk
krusbladig persilja, hackad
1 st
färsk fänkål, ansad och sköljd
1 st
silverlök, skalad
1 st
grönsallad
1 dl
vinägrett
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 msk
smör
800 g
färdig potatisgratäng
2 st
salsicciakorvar, färska
1 tsk
mortlade fänkålsfrön
2 dl
Gruyèreost, riven
4 msk
krusbladig persilja, hackad
1 st
färsk fänkål, ansad och sköljd
1 st
silverlök, skalad
1 st
grönsallad
1 dl
vinägrett
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Smöra en större ugnsfast form. Fördela den köpta gratängen jämt över formens botten. Snitta korvarna och tag av korvskinnen, klipp med sax korvfärsen i mindre bitar. Tryck ner korvbitarna i gratängen. Pudra över mortlade fänkålsfrön, täck med ost.
3. Grädda i ugn ca 20 min tills gratängen är ordentligt varm och osttäcket ser gyllene ut, låt svalna något. Strö över den hackade persiljan.
4. Skiva fänkål och silverlök tunt på mandolin. Låt ligga fem minuter i kallt vatten, häll av vattnet. Gör en vinägrett. Blanda samman sallad, lök, fänkål och dressing. Servera till gratängen.
Köpklart recept för totalt
172,29 kr
Köpklart recept för
172,29 kr