Hemköp

Tarte flambée med surkål

Färdig pizzadeg är en gåva när det gärna får gå undan lite i köket. Här har världsmästarkocken Mathias Dahlgren använt den som bas i en klassiker från Alsace.

40 min

Tarte flambée med surkål

Ingredienser

  • 1 rulle
    färdig pizzadeg
  • 1 dl
    vetemjöl till utkavling
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 dl
    riven Appenzeller eller annan hårdost med karaktär
  • 4 dl
    surkål på burk, väl avrunnen
  • 0.5 st
    purjolök, strimlad
  • 4 msk
    smält smör
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 4 st
    saltgurka

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smörj en bakplåt lätt med olivolja (om du inte har en pizzaplåt eller baksten).

3. Dela degen i två delar och kavla ut den tunt på en mjölad arbetsbänk. Lägg över de utkavlade bottnarna på plåten/stenen. Använd extra mjöl så att det inte klibbar. Nagga degen med en gaffel.

4. Stryk ut två tredjedelar av crème fraichen tunt över bottnarna. Strö över den rivna osten och lägg ut surkålen och purjolöksbitarna. Krydda med salt och peppar.

5. Baka tills botten är torr och både under- och ovansidan har vacker färg, ca 15–20 minuter.

6. Ta ut och låt svalna något, skär i bitar och ringla över smält smör. Servera saltgurka till.

4 portioner

Hemköp chat icon