Tarte flambée med surkål

Färdig pizzadeg är en gåva när det gärna får gå undan lite i köket. Här har världsmästarkocken Mathias Dahlgren använt den som bas i en klassiker från Alsace.

40 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

182,58 kr

Tarte flambée med surkål
  • 1 rulle

    färdig pizzadeg

  • 1 dl

    vetemjöl till utkavling

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 2 dl

    riven Appenzeller eller annan hårdost med karaktär

  • 4 dl

    surkål på burk, väl avrunnen

  • 0.5 st

    purjolök, strimlad

  • 4 msk

    smält smör

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 4 st

    saltgurka

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 rulle

    färdig pizzadeg

  • 1 dl

    vetemjöl till utkavling

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 2 dl

    riven Appenzeller eller annan hårdost med karaktär

  • 4 dl

    surkål på burk, väl avrunnen

  • 0.5 st

    purjolök, strimlad

  • 4 msk

    smält smör

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 4 st

    saltgurka

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smörj en bakplåt lätt med olivolja (om du inte har en pizzaplåt eller baksten).

3. Dela degen i två delar och kavla ut den tunt på en mjölad arbetsbänk. Lägg över de utkavlade bottnarna på plåten/stenen. Använd extra mjöl så att det inte klibbar. Nagga degen med en gaffel.

4. Stryk ut två tredjedelar av crème fraichen tunt över bottnarna. Strö över den rivna osten och lägg ut surkålen och purjolöksbitarna. Krydda med salt och peppar.

5. Baka tills botten är torr och både under- och ovansidan har vacker färg, ca 15–20 minuter.

6. Ta ut och låt svalna något, skär i bitar och ringla över smält smör. Servera saltgurka till.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

182,58 kr

Köpklart recept för

182,58 kr