Färdig pizzadeg är en gåva när det gärna får gå undan lite i köket. Här har världsmästarkocken Mathias Dahlgren använt den som bas i en klassiker från Alsace.
40 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
182,58 kr
1 rulle
färdig pizzadeg
1 dl
vetemjöl till utkavling
2 dl
crème fraiche
2 dl
riven Appenzeller eller annan hårdost med karaktär
4 dl
surkål på burk, väl avrunnen
0.5 st
purjolök, strimlad
4 msk
smält smör
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
4 st
saltgurka
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 rulle
färdig pizzadeg
1 dl
vetemjöl till utkavling
2 dl
crème fraiche
2 dl
riven Appenzeller eller annan hårdost med karaktär
4 dl
surkål på burk, väl avrunnen
0.5 st
purjolök, strimlad
4 msk
smält smör
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
4 st
saltgurka
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smörj en bakplåt lätt med olivolja (om du inte har en pizzaplåt eller baksten).
3. Dela degen i två delar och kavla ut den tunt på en mjölad arbetsbänk. Lägg över de utkavlade bottnarna på plåten/stenen. Använd extra mjöl så att det inte klibbar. Nagga degen med en gaffel.
4. Stryk ut två tredjedelar av crème fraichen tunt över bottnarna. Strö över den rivna osten och lägg ut surkålen och purjolöksbitarna. Krydda med salt och peppar.
5. Baka tills botten är torr och både under- och ovansidan har vacker färg, ca 15–20 minuter.
6. Ta ut och låt svalna något, skär i bitar och ringla över smält smör. Servera saltgurka till.
Köpklart recept för totalt
182,58 kr
Köpklart recept för
182,58 kr