Färdig pizzadeg är en gåva när det gärna får gå undan lite i köket. Här har världsmästarkocken Mathias Dahlgren använt den som bas i en klassiker från Alsace.
40 min
TILL SERVERING
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smörj en bakplåt lätt med olivolja (om du inte har en pizzaplåt eller baksten).
3. Dela degen i två delar och kavla ut den tunt på en mjölad arbetsbänk. Lägg över de utkavlade bottnarna på plåten/stenen. Använd extra mjöl så att det inte klibbar. Nagga degen med en gaffel.
4. Stryk ut två tredjedelar av crème fraichen tunt över bottnarna. Strö över den rivna osten och lägg ut surkålen och purjolöksbitarna. Krydda med salt och peppar.
5. Baka tills botten är torr och både under- och ovansidan har vacker färg, ca 15–20 minuter.
6. Ta ut och låt svalna något, skär i bitar och ringla över smält smör. Servera saltgurka till.
4 portioner