En varm sallad som smakar som en huvudrätt! Torsk fungerar väldigt bra med sesam och chili, servera med nykokt ris och njut. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
307,10 kr
400 g
torskfilé
4 dl
jasminris
175 g
färsk spenat
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
olja
SOJA- OCH SESAMDRESSING
4 msk
solrosolja
3 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
2 msk
rostade sesamfrön
1 nypa
chiliflakes, mortlade
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
400 g
torskfilé
4 dl
jasminris
175 g
färsk spenat
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
olja
SOJA- OCH SESAMDRESSING
4 msk
solrosolja
3 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
2 msk
rostade sesamfrön
1 nypa
chiliflakes, mortlade
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Koka upp en gryta med lättsaltat vatten, lägg i spenaten och låt den koka i 30 sekunder. Häll av kokvattnet genom ett durkslag och spola spenaten riktigt kall i kallt vatten. Krama ur allt vatten, skär spenaten grovt och lägg i en skål.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över spenaten i skålen och ställ i kylen.
5. Lägg torsken i en oljad ugnsfast form och salta och peppra. Baka i ugnen tills fisken skivar sig om du trycker på den med en sked, det tar 5–10 minuter.
6. Lägg upp kall spenatsallad och torskfilé bruten i mindre bitar på ett serveringsfat och bjud nykokt ris till.
Köpklart recept för totalt
307,10 kr
Köpklart recept för
307,10 kr