Den här pastan ska du inte spara, men det gör verkligen inget, så god att den snabbt försvinner från tallrikarna. En drömmig vardagsmiddag från världsmästarkocken Mathias Dahlgren.
10 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
102,85 kr
250 g
torkad spaghetti
100 g
färsk bladspenat, sköljd och strimlad
1 st
vitlöksklyfta, skalad och pressad
2 dl
crème fraiche
1 dl
riven parmesan
4 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 st
ekologisk citron, sköljd
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
250 g
torkad spaghetti
100 g
färsk bladspenat, sköljd och strimlad
1 st
vitlöksklyfta, skalad och pressad
2 dl
crème fraiche
1 dl
riven parmesan
4 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 st
ekologisk citron, sköljd
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
2. Lägg spenat och vitlök i en stor bunke. Blanda ner crème fraiche, parmesan, olivolja, chiliflakes och rivet skal av ½ citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Häll av pastavattnet och låt spaghettin rinna av väl. Vänd ner den i skålen med spenaten och se till att det blandas väl. Servera direkt.
OBS! Den här pastarätten är inte så god att värma, utan äts bäst helt nylagad.
Köpklart recept för totalt
102,85 kr
Köpklart recept för
102,85 kr