Världens snabbaste spaghetti

Den här pastan ska du inte spara, men det gör verkligen inget, så god att den snabbt försvinner från tallrikarna. En drömmig vardagsmiddag från världsmästarkocken Mathias Dahlgren. 

10 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

102,85 kr

Världens snabbaste spaghetti
  • 250 g

    torkad spaghetti

  • 100 g

    färsk bladspenat, sköljd och strimlad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, skalad och pressad

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 dl

    riven parmesan

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 krm

    chiliflakes

  • 1 st

    ekologisk citron, sköljd

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 250 g

    torkad spaghetti

  • 100 g

    färsk bladspenat, sköljd och strimlad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, skalad och pressad

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 dl

    riven parmesan

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 krm

    chiliflakes

  • 1 st

    ekologisk citron, sköljd

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

2. Lägg spenat och vitlök i en stor bunke. Blanda ner crème fraiche, parmesan, olivolja, chiliflakes och rivet skal av ½ citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Häll av pastavattnet och låt spaghettin rinna av väl. Vänd ner den i skålen med spenaten och se till att det blandas väl. Servera direkt.

OBS! Den här pastarätten är inte så god att värma, utan äts bäst helt nylagad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

102,85 kr

Köpklart recept för

102,85 kr