Het vitkålssallad med räkor och lime

Det är crunchigt, krispigt och krämigt på en gång! En ljuvlig vintersallad som får sting av både chili och lime. En perfekt lunch signerad världsmästarkocken Mathias Dahlgren.

20 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

211,58 kr

Het vitkålssallad med räkor och lime
  • 500 g

    vitkål

  • 1.5 dl

    majonnäs

  • 1 fp

    handskalade räkor i lake, väl avrunna

  • 0.25 st

    röd chili (spansk peppar) tunnskivad

  • 0.25 st

    grön chili (spansk peppar) tunnskivad

  • 1 kruka

    koriander, grovhackad

  • 2 st

    salladslökar, ansade och tunnstrimlade

  • 2 st

    lime, tvättade

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 500 g

    vitkål

  • 1.5 dl

    majonnäs

  • 1 fp

    handskalade räkor i lake, väl avrunna

  • 0.25 st

    röd chili (spansk peppar) tunnskivad

  • 0.25 st

    grön chili (spansk peppar) tunnskivad

  • 1 kruka

    koriander, grovhackad

  • 2 st

    salladslökar, ansade och tunnstrimlade

  • 2 st

    lime, tvättade

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.

2. Stryk ut majonnäsen på ett serveringsfat. Arrangera vitkål, räkor, chili, koriander och salladslök över majonnäsen. Raspa över limeskal.

3. Pressa limen och blanda en dressing med olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen. Servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

211,58 kr

Köpklart recept för

211,58 kr