Hemköp

Het vitkålssallad med räkor och lime

Det är crunchigt, krispigt och krämigt på en gång! En ljuvlig vintersallad som får sting av både chili och lime. En perfekt lunch signerad världsmästarkocken Mathias Dahlgren.

20 min

Het vitkålssallad med räkor och lime

Ingredienser

  • 500 g
    vitkål
  • 1.5 dl
    majonnäs
  • 1 fp
    handskalade räkor i lake, väl avrunna
  • 0.25 st
    röd chili (spansk peppar) tunnskivad
  • 0.25 st
    grön chili (spansk peppar) tunnskivad
  • 1 kruka
    koriander, grovhackad
  • 2 st
    salladslökar, ansade och tunnstrimlade
  • 2 st
    lime, tvättade
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.

2. Stryk ut majonnäsen på ett serveringsfat. Arrangera vitkål, räkor, chili, koriander och salladslök över majonnäsen. Raspa över limeskal.

3. Pressa limen och blanda en dressing med olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen. Servera.

4 portioner

Hemköp chat icon