Det är crunchigt, krispigt och krämigt på en gång! En ljuvlig vintersallad som får sting av både chili och lime. En perfekt lunch signerad världsmästarkocken Mathias Dahlgren.
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
211,58 kr
500 g
vitkål
1.5 dl
majonnäs
1 fp
handskalade räkor i lake, väl avrunna
0.25 st
röd chili (spansk peppar) tunnskivad
0.25 st
grön chili (spansk peppar) tunnskivad
1 kruka
koriander, grovhackad
2 st
salladslökar, ansade och tunnstrimlade
2 st
lime, tvättade
4 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
500 g
vitkål
1.5 dl
majonnäs
1 fp
handskalade räkor i lake, väl avrunna
0.25 st
röd chili (spansk peppar) tunnskivad
0.25 st
grön chili (spansk peppar) tunnskivad
1 kruka
koriander, grovhackad
2 st
salladslökar, ansade och tunnstrimlade
2 st
lime, tvättade
4 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.
2. Stryk ut majonnäsen på ett serveringsfat. Arrangera vitkål, räkor, chili, koriander och salladslök över majonnäsen. Raspa över limeskal.
3. Pressa limen och blanda en dressing med olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen. Servera.
Köpklart recept för totalt
211,58 kr
Köpklart recept för
211,58 kr