Hemköp

Stekta nektariner med fetaost och spenat

Sött, salt, knaprigt och krispigt – det här är en rätt som har det mesta. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet, där stekta nektariner får perfekt sällskap av honung och bacon.

20 min

Stekta nektariner med fetaost och spenat

Ingredienser

  • 120 g
    skivad bacon
  • 4 st
    nektarin
  • 1 msk
    klick smör
  • 1 st
    stor silverlök, skivad
  • 150 g
    färsk bladspenat
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 4 msk
    flytande honung
  • 4 msk
    olivolja
  • 2 msk
    rödvinsvinäger
  • 150 g
    fetaost
  • 1 dl
    valnötter
  • 4 msk
    bladpersilja, grovt skuren
  • 1 st
    ekologisk citron
  • 1 msk
    olja till stekning

Gör så här

1.    Sätt ugnen på 175°C.

2.    Stek bacon i ugnen på en plåt tills gyllene och knaprigt.

3.    Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor, stek klyftorna i stekpanna med en klick smör på båda sidor till de fått fin färg. Lägg över de stekta klyftorna på en tallrik att vila.

4.    Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek lökskivorna på medelvärme till gyllene, vänd i bladspenaten och rör om. Smaka av med salt och peppar.

5.    Blanda honung, olja och vinäger i en kopp och smaka av med salt och peppar.

6.    Arrangera spenat, lök, nektariner och bacon på fyra tallrikar, smula över fetaosten och valnötterna. Strö över persiljan, raspa citronskalet över och ringla över honung- och vinägerblandningen.

4 portioner

Hemköp chat icon