Sött, salt, knaprigt och krispigt – det här är en rätt som har det mesta. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet, där stekta nektariner får perfekt sällskap av honung och bacon.
20 min
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Stek bacon i ugnen på en plåt tills gyllene och knaprigt.
3. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor, stek klyftorna i stekpanna med en klick smör på båda sidor till de fått fin färg. Lägg över de stekta klyftorna på en tallrik att vila.
4. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek lökskivorna på medelvärme till gyllene, vänd i bladspenaten och rör om. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda honung, olja och vinäger i en kopp och smaka av med salt och peppar.
6. Arrangera spenat, lök, nektariner och bacon på fyra tallrikar, smula över fetaosten och valnötterna. Strö över persiljan, raspa citronskalet över och ringla över honung- och vinägerblandningen.
4 portioner