Lite hetta, massa värme och så vårens finaste primörer. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren vet hur man svänger ihop en curry som gör hela familjen lycklig.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
203,48 kr
400 g
färskpotatis, tvättad
1 knippe
späda morötter
0.5 st
blomkålshuvud
1 knippe
salladslök
2.5 msk
grön curry paste
2 fp
kokosgrädde
1.5 dl
vatten
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 kruka
koriander, grovt hackad
0.5 st
röd chili, tunt skivad
1 st
ekologisk lime
4 port
jasminris
400 g
färskpotatis, tvättad
1 knippe
späda morötter
0.5 st
blomkålshuvud
1 knippe
salladslök
2.5 msk
grön curry paste
2 fp
kokosgrädde
1.5 dl
vatten
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 kruka
koriander, grovt hackad
0.5 st
röd chili, tunt skivad
1 st
ekologisk lime
4 port
jasminris
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och häll av kokvattnet.
2. Ansa, skölj och skär morötter, blomkål och salladslök i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten, häll av kokvattnet.
3. Värm curry paste, kokosgrädde och vatten tillsammans, smaka av med salt och svartpeppar. Mixa till en skummig soppa.
4. Arrangera potatis och varma grönsaker i fyra djupa tallrikar. Riv över limeskal och häll soppan över, toppa med koriander och chili. Servera med jasminris och klyftad lime.
Köpklart recept för totalt
203,48 kr
Köpklart recept för
203,48 kr