Primörer med grön curry

Lite hetta, massa värme och så vårens finaste primörer. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren vet hur man svänger ihop en curry som gör hela familjen lycklig.

30 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

203,48 kr

Primörer med grön curry
  • 400 g

    färskpotatis, tvättad

  • 1 knippe

    späda morötter

  • 0.5 st

    blomkålshuvud

  • 1 knippe

    salladslök

  • 2.5 msk

    grön curry paste

  • 2 fp

    kokosgrädde

  • 1.5 dl

    vatten

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 kruka

    koriander, grovt hackad

  • 0.5 st

    röd chili, tunt skivad

  • 1 st

    ekologisk lime

  • 4 port

    jasminris

Ingredienser

  • 400 g

    färskpotatis, tvättad

  • 1 knippe

    späda morötter

  • 0.5 st

    blomkålshuvud

  • 1 knippe

    salladslök

  • 2.5 msk

    grön curry paste

  • 2 fp

    kokosgrädde

  • 1.5 dl

    vatten

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 kruka

    koriander, grovt hackad

  • 0.5 st

    röd chili, tunt skivad

  • 1 st

    ekologisk lime

  • 4 port

    jasminris

Gör så här

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och häll av kokvattnet.

2. Ansa, skölj och skär morötter, blomkål och salladslök i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten, häll av kokvattnet.

3. Värm curry paste, kokosgrädde och vatten tillsammans, smaka av med salt och svartpeppar. Mixa till en skummig soppa.

4. Arrangera potatis och varma grönsaker i fyra djupa tallrikar. Riv över limeskal och  häll soppan över, toppa med koriander och chili. Servera med jasminris och klyftad lime.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

203,48 kr

Köpklart recept för

203,48 kr