Hemköp

Primörer med grön curry

Lite hetta, massa värme och så vårens finaste primörer. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren vet hur man svänger ihop en curry som gör hela familjen lycklig.

30 min

Primörer med grön curry

Ingredienser

  • 400 g
    färskpotatis, tvättad
  • 1 knippe
    späda morötter
  • 0.5 st
    blomkålshuvud
  • 1 knippe
    salladslök
  • 2.5 msk
    grön curry paste
  • 2 fp
    kokosgrädde
  • 1.5 dl
    vatten
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 kruka
    koriander, grovt hackad
  • 0.5 st
    röd chili, tunt skivad
  • 1 st
    ekologisk lime
  • 4 port
    jasminris

Gör så här

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och häll av kokvattnet.

2. Ansa, skölj och skär morötter, blomkål och salladslök i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten, häll av kokvattnet.

3. Värm curry paste, kokosgrädde och vatten tillsammans, smaka av med salt och svartpeppar. Mixa till en skummig soppa.

4. Arrangera potatis och varma grönsaker i fyra djupa tallrikar. Riv över limeskal och  häll soppan över, toppa med koriander och chili. Servera med jasminris och klyftad lime.

4 portioner

192,43 kr
Hemköp chat icon