Finns det någon vårigare smak? Syrlig rabarber under ett täcke av perfekta smulor, vanilvisp i drivor och kanske årets första kaffe utomhus? Vi njuter redan. Tack för receptet, Mathias Dahlgren!
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
191,71 kr
800 g
glasrabarber, sköljd och ansad (eller vanliga rabarber)
100 g
smör
1 dl
strösocker
SMULTÄCKE
125 g
smör
1.5 dl
havregryn
0.75 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 nypa
mald nejlika
3 dl
vaniljvisp
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
800 g
glasrabarber, sköljd och ansad (eller vanliga rabarber)
100 g
smör
1 dl
strösocker
SMULTÄCKE
125 g
smör
1.5 dl
havregryn
0.75 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 nypa
mald nejlika
3 dl
vaniljvisp
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm stora bitar.
3. Smält smör och socker i en stor stekpanna. Lägg i rabarbern och stek under omrörning till en lagom fast kompott, den ska inte vara vattnig eller lös. Lägg över kompotten i en ugnssäker pajform.
4. Blanda samman ingredienserna till smultäcket och fördela det över kompotten. Grädda ca 20 minuter tills täcket är frasigt och gyllene. Låt svalna något. Vispa upp vaniljvispen och servera till.
Köpklart recept för totalt
191,71 kr
Köpklart recept för
191,71 kr