Rabarbersmulpaj med vaniljvisp

Finns det någon vårigare smak? Syrlig rabarber under ett täcke av perfekta smulor, vanilvisp i drivor och kanske årets första kaffe utomhus? Vi njuter redan. Tack för receptet, Mathias Dahlgren!

40 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

191,71 kr

Rabarbersmulpaj med vaniljvisp
  • 800 g

    glasrabarber, sköljd och ansad (eller vanliga rabarber)

  • 100 g

    smör

  • 1 dl

    strösocker

SMULTÄCKE

  • 125 g

    smör

  • 1.5 dl

    havregryn

  • 0.75 dl

    strösocker

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 nypa

    mald nejlika

  • 3 dl

    vaniljvisp

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 800 g

    glasrabarber, sköljd och ansad (eller vanliga rabarber)

  • 100 g

    smör

  • 1 dl

    strösocker

SMULTÄCKE

  • 125 g

    smör

  • 1.5 dl

    havregryn

  • 0.75 dl

    strösocker

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 nypa

    mald nejlika

  • 3 dl

    vaniljvisp

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm stora bitar.

3. Smält smör och socker i en stor stekpanna. Lägg i rabarbern och stek under omrörning till en lagom fast kompott, den ska inte vara vattnig eller lös. Lägg över kompotten i en ugnssäker pajform.

4. Blanda samman ingredienserna till smultäcket och fördela det över kompotten. Grädda ca 20 minuter tills täcket är frasigt och gyllene. Låt svalna något. Vispa upp vaniljvispen och servera till.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

191,71 kr

Köpklart recept för

191,71 kr