Hemköp

Sallad på färdig kyckling med avokadodressing

Vi älskar genvägar. Särskilt när de smakar så här. Salladen funkar också perfekt som utflyktsmat, testa det! Bakom receptet står världsmästarkocken Mathias Dahlgren.

30 min

Sallad på färdig kyckling med avokadodressing

Ingredienser

  • 400 g
    grillad salladskyckling, tärnad
  • 150 g
    äkta majonnäs
  • 1 tsk
    grön tabasco (eller 0,5 tsk röd)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 150 g
    ekologisk salladsmix
  • 1 st
    silverlök
  • 1 kruka
    kruka färsk basilika
  • 1 kruka
    kruka färsk gräslök
  • 2 st
    mogna avokado
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 msk
    olivolja
  • 4 skivor
    levainbröd
  • 1 msk
    smör
  • 50 g
    riven parmesan
  • 1 nypa
    flingsalt

Gör så här

1.    Blanda kycklingen med majonnäsen och smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.

2.    Kärna ur avokadon och gröp ur fruktköttet och lägg det i en bunke. Häll på lika delar rödvinsvinäger och olivolja och mixa till en krämig grön dressing. Smaka av med salt och peppar.

3.    Skiva silverlöken tunt på mandolin, låt ligga minst 5 minuter i kallt vatten, häll därefter av vattnet. Blanda salladsmix, lök och avokadodressing. Ta så mycket dressing du tycker känns lagom, och servera resten vid sidan om. Skär gräslöken fint och basilikan grovt, vänd in i salladen.

4.    Fördela kycklingröran över fyra tallrikar, toppa med ört- och avokadosallad.

5.    Sätt ugnen på grilleffekt 250°C.

6.    Ugnsrosta bröden till gyllene, smält smör och pensla de varma bröden med smält smör, strö över parmesanosten och avsluta med lite flingsalt. Servera till salladen.

4 portioner

401,10 kr
Hemköp chat icon