Vi älskar genvägar. Särskilt när de smakar så här. Salladen funkar också perfekt som utflyktsmat, testa det! Bakom receptet står världsmästarkocken Mathias Dahlgren.
30 min
1. Blanda kycklingen med majonnäsen och smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
2. Kärna ur avokadon och gröp ur fruktköttet och lägg det i en bunke. Häll på lika delar rödvinsvinäger och olivolja och mixa till en krämig grön dressing. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva silverlöken tunt på mandolin, låt ligga minst 5 minuter i kallt vatten, häll därefter av vattnet. Blanda salladsmix, lök och avokadodressing. Ta så mycket dressing du tycker känns lagom, och servera resten vid sidan om. Skär gräslöken fint och basilikan grovt, vänd in i salladen.
4. Fördela kycklingröran över fyra tallrikar, toppa med ört- och avokadosallad.
5. Sätt ugnen på grilleffekt 250°C.
6. Ugnsrosta bröden till gyllene, smält smör och pensla de varma bröden med smält smör, strö över parmesanosten och avsluta med lite flingsalt. Servera till salladen.
4 portioner