Grillad sparris med charkuterier

Bli vän med grillen i vår! Världsmästarkocken Mathias Dahlgren hjälper gärna till på vägen, med ett recept som är precis lagom enkelt och otroligt gott.

20 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

289,60 kr

Grillad sparris med charkuterier
  • 2 knippen

    grön sparris

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 pk

    jamon serrano (ca. 8 skivor)

  • 1 paket

    stark salami (ca. 8 skivor)

  • 1 paket

    bresaola (ca. 8 skivor)

  • 1 påse

    ruccola (ca. 60 g)

  • 1 st

    baguette

VINÄGRETT

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    balsamvinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

  • 2 knippen

    grön sparris

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 pk

    jamon serrano (ca. 8 skivor)

  • 1 paket

    stark salami (ca. 8 skivor)

  • 1 paket

    bresaola (ca. 8 skivor)

  • 1 påse

    ruccola (ca. 60 g)

  • 1 st

    baguette

VINÄGRETT

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    balsamvinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten

Gör så här

1. Tänd grillen eller hetta upp en grillpanna.

2. Skölj sparrisen och skär av den kärvaste rotdelen. Lägg sparrisarna på en plåt och massera med lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Grilla dem i grillpanna eller på grillen, tills de fått fin grillyta och har lite tuggmotstånd (testa genom att sticka dem med en knivspets).

3. Arrangera sparris och charkuterier på tallrikar. Bjud gärna baguette och en fräsch grönsallad med vinägrett till.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

289,60 kr

Köpklart recept för

289,60 kr