Världsmästarkocken Mathias Dahlgren tar mackan till nya nivåer med denna skapelse, som absolut är mer middag än mellis. Och vilken middag sen! Grillat, snabbt och jättegott.
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
68,85 kr
600 g
entrecôte i fyra skivor
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
baguette
6 msk
ajvar relish
4 blad
romansallad
1 st
liten silverlök
Allergiinformation
gluten
600 g
entrecôte i fyra skivor
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
baguette
6 msk
ajvar relish
4 blad
romansallad
1 st
liten silverlök
Allergiinformation
gluten
1. Tänd grillen eller hetta upp en grillpanna så att den blir rejält varm.
2. Gnid in köttskivorna med lite olivolja, krydda med salt och peppar på båda sidor. Grilla köttet till vacker karamelliserad yta på båda sidor. Låt därefter vila i fem minuter på en skärbräda.
3. Skär baguetten i fyra lika stora bitar och dela dem på mitten. Stryk ajvar på brödens båda snittytor. Skala och skiva silverlöken tunt. Arrangera lökskivor och salladsblad på bottenskivorna. Skiva köttet och fördela över lök och sallad. Lägg på brödlocken och kläm åt så att köttets safter tränger in i brödet.
Köpklart recept för totalt
68,85 kr
Köpklart recept för
68,85 kr