Hemköp

Toast med ägg, spenat, lax och hollandaisesås

Perfekt frukost, utsökt lunch, drömmig middag... Den här lilla rackaren har det mesta man kan önska sig i matväg: Rostad bröd, ett perfekt ägg, spenat, lax och drivor av hollandaisesås. Tack för receptet, världsmästarkock Mathias Dahlgren!

20 min

Toast med ägg, spenat, lax och hollandaisesås

Ingredienser

  • 4 st
    ekologiska ägg
  • 1 burk
    hollandaisesås
  • 3 droppar
    tabasco (röd eller grön)
  • 4 skivor
    toastbröd
  • 1 msk
    smör
  • 1 påse
    bladspenat
  • 1 paket
    kallrökt lax
  • 1 st
    ekologisk citron
  • 1 kruka
    kruka dill
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt dem koka i 3-4 minuter från det att vattnet kokat upp. Spola i kallt vatten och skala äggen.

2. Smaka av hollandaisen med lite tabasco, salt och peppar.

3. Rosta bröden i brödrost eller i ugn.

4. Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör, stek spenaten hastigt under omrörning. Arrangera de rostade bröden på fyra tallrikar. Fördela först spenaten över bröden, sedan laxskivorna och toppa med äggen. Skeda över hollandaisesås. Raspa över citronskal och krydda med dill, svartpeppar och lite flingsalt.

4 portioner