Perfekt frukost, utsökt lunch, drömmig middag... Den här lilla rackaren har det mesta man kan önska sig i matväg: Rostad bröd, ett perfekt ägg, spenat, lax och drivor av hollandaisesås. Tack för receptet, världsmästarkock Mathias Dahlgren!
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
131,75 kr
4 st
ekologiska ägg
1 burk
hollandaisesås
3 droppar
tabasco (röd eller grön)
4 skivor
toastbröd
1 msk
smör
1 påse
bladspenat
1 paket
kallrökt lax
1 st
ekologisk citron
1 kruka
kruka dill
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
4 st
ekologiska ägg
1 burk
hollandaisesås
3 droppar
tabasco (röd eller grön)
4 skivor
toastbröd
1 msk
smör
1 påse
bladspenat
1 paket
kallrökt lax
1 st
ekologisk citron
1 kruka
kruka dill
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt dem koka i 3-4 minuter från det att vattnet kokat upp. Spola i kallt vatten och skala äggen.
2. Smaka av hollandaisen med lite tabasco, salt och peppar.
3. Rosta bröden i brödrost eller i ugn.
4. Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör, stek spenaten hastigt under omrörning. Arrangera de rostade bröden på fyra tallrikar. Fördela först spenaten över bröden, sedan laxskivorna och toppa med äggen. Skeda över hollandaisesås. Raspa över citronskal och krydda med dill, svartpeppar och lite flingsalt.
Köpklart recept för totalt
131,75 kr
Köpklart recept för
131,75 kr