Toast med ägg, spenat, lax och hollandaisesås

Perfekt frukost, utsökt lunch, drömmig middag... Den här lilla rackaren har det mesta man kan önska sig i matväg: Rostad bröd, ett perfekt ägg, spenat, lax och drivor av hollandaisesås. Tack för receptet, världsmästarkock Mathias Dahlgren!

20 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

131,75 kr

Toast med ägg, spenat, lax och hollandaisesås
  • 4 st

    ekologiska ägg

  • 1 burk

    hollandaisesås

  • 3 droppar

    tabasco (röd eller grön)

  • 4 skivor

    toastbröd

  • 1 msk

    smör

  • 1 påse

    bladspenat

  • 1 paket

    kallrökt lax

  • 1 st

    ekologisk citron

  • 1 kruka

    kruka dill

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 st

    ekologiska ägg

  • 1 burk

    hollandaisesås

  • 3 droppar

    tabasco (röd eller grön)

  • 4 skivor

    toastbröd

  • 1 msk

    smör

  • 1 påse

    bladspenat

  • 1 paket

    kallrökt lax

  • 1 st

    ekologisk citron

  • 1 kruka

    kruka dill

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt dem koka i 3-4 minuter från det att vattnet kokat upp. Spola i kallt vatten och skala äggen.

2. Smaka av hollandaisen med lite tabasco, salt och peppar.

3. Rosta bröden i brödrost eller i ugn.

4. Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör, stek spenaten hastigt under omrörning. Arrangera de rostade bröden på fyra tallrikar. Fördela först spenaten över bröden, sedan laxskivorna och toppa med äggen. Skeda över hollandaisesås. Raspa över citronskal och krydda med dill, svartpeppar och lite flingsalt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

131,75 kr

Köpklart recept för

131,75 kr