Majs- och sötpotatissoppa med ostquesadillas

40 min

Majs- och sötpotatissoppa med ostquesadillas

Ingredienser

  • 600 g
    potatis
  • 300 g
    sötpotatis
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 st
    chili
  • 2 tsk
    ingefära
  • 1 burk
    majs
  • 2 tärningar
    grönsaksbuljong
  • 1 st
    paprika
  • 0.33 st
    gurka
  • 1 st
    lime
  • 1 fp
    tortillabröd (2 per portion)
  • 100 g
    riven ost
  • 1 msk
    oregano
  • 1 fp
    kokosmjölk
  • 0.5 tsk
    salt

Gör så här

1. Klyfta 150 g gul lök (2-3 st). Skala 600 g potatis och 300 g sötpotatis. Skär potatisen i 2 cm stora tärningar. Hetta upp 3 msk olivolja i kastrullen och bryn löken på medelhög värme i ca 3 min.

2. Kärna ur och hacka 1 röd chili. Tillsätt potatisen, sötpotatisen, chilin, 2 tsk ingefära och bryn i ytterligare 5 min. Häll över 1 fp avrunnen majs (300 g), 1 liter vatten, 2 msk buljongpulver (alt. 2 smulade tärningar) och ½ tsk salt. Koka på medelvärme i ca 20 min, tills potatisen är mjuk.

3. Fintärna 1 röd paprika och 1/3 gurka. Skär 1 lime i klyftor. Lägg allt på fatet.

4. Ta fram 1 fp tortillabröd (8 st). Fördela 100 g riven ost och 1 msk oregano på fyra av bröden. Lägg på de andra 4 bröden som ”lock”. Hetta upp stekpannan (utan matfett) och stek tortillabröden i fyra omgångar på medelhög värme i 1-2 min/sida. Skär bröden i fyra bitar vardera och lägg på fatet.

5. Mixa soppan lät med en stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt 1 fp kokosmjölk (250 ml) och låt soppan bli varm.

6. Häll soppan i skålar, toppa med paprika, gurka och en skvätt limesaft. Servera med ostquesadillan.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Soppan går bra att frysa in om det blir mat över.

Tips! Att vända quesadillas är lite som att vända pannkakor, fast lite lättare. Stick in stekspaden långt under brödet och håll emot med den andra handen på locket. Sen är det bara att vända. Om det känns svårt kan man stjälpa ur den på en tallrik för att sedan vända på den ner i stekpannan igen.

4 portioner