Makaronipudding – grundrecept

Den här rätten tackar vi amerikanerna för, de är riktiga hejare på att göra makaronipudding. Men det kan du också bli! Sätt ugnen på 200 grader och låt makaronipuddingen vara inne i ca 30 min.

40 min

Makaronipudding – grundrecept

Ingredienser

  • 4 dl
    makaroner (gärna gammaldags ideal)
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 140 g
    bacon i bitar
  • 100 g
    riven ost

Äggstanning

  • 3 st
    ägg
  • 2.5 dl
    grädde
  • 2.5 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka makaronerna nästan klara, häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag
  3. Stek bacon och lök ett par minuter i en stekpanna, blanda med makaronerna. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Vispa samman äggstanningen i en bunke.
  5. Blanda ner 2/3 av osten med makaronerna, lägg i en ugnsform.
  6. Häll över äggstanningen och toppa med riven ost.
  7. Ugnsbaka så 30 minuter tills äggstanningen stelnat.

 

Tips: Istället för bacon går det bra med rökt skinka eller kassler i denna makaronipudding. Går även att blanda ut med till exempel broccoli eller riven morot.

4 portioner