Tacorester från i fredags? Köttfärs, kyckling, tofu? Ge dem nytt liv i en måltid som är så nära ett självspelande piano du kan komma. Tacos i panna med smarrig topping, vad kan gå fel? Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.
20 min
TOPPING
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skölj bönorna och häll dem i en stekpanna som tål ugnsvärme. Salta och peppra och knäck äggen över bönorna. Ställ in hela pannan i ugnen och baka tills äggen har satt sig och bönorna är varma, cirka 10 minuter.
3. Har du rester från helgens tacos? Köttfärs, kyckling, vegobitar? Strö dem över bönorna och värm tillsammans några minuter.
4. Skär avokado, tomater och lök i lämpliga bitar. Skiva chilin fint och koriandern grovt. Krossa tacoskalen till grova smulor.
5. Fördela all topping inklusive salsan över bönor och ägg så att det ser gott och trevligt ut. Raspa limeskal över alltihop och dela sedan limefrukten och pressa ner juicen. Krydda med flingsalt och peppar. Bjud gärna en grönsallad till.
4 portioner