Recept på mandarinsill med granatäpple – en underbar sill till julbordet, påskbordet eller midsommarbordet som är lika god som den är vacker! Den här sillen lagar du med inläggningssill granatäpplekärnor, mandarin, purjolök och färsk dill. Sen låter du kryddorna sköta resten.
Genväg: Använd 5 minuterssill istället och pressa i lite extra mandarinsaft i lagen så är sillen klar direkt.
15 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
192,99 kr
1 fp
inläggningssill
1 dl
granatäpplekärnor
1 st
skivad mandarin, eller clementin
0.5 st
skivad purjolök
0.5 kruka
hackad dill
INLÄGGNINGSLAG
2 dl
socker
1.5 dl
vatten
0.5 dl
ättika
1 st
stjärnanis
1 st
lagerblad
5 st
kryddpepparkorn, grovkrossade
5 st
vitpepparkorn, grovkrossade
3 st
hela kryddnejlikor
1 fp
inläggningssill
1 dl
granatäpplekärnor
1 st
skivad mandarin, eller clementin
0.5 st
skivad purjolök
0.5 kruka
hackad dill
INLÄGGNINGSLAG
2 dl
socker
1.5 dl
vatten
0.5 dl
ättika
1 st
stjärnanis
1 st
lagerblad
5 st
kryddpepparkorn, grovkrossade
5 st
vitpepparkorn, grovkrossade
3 st
hela kryddnejlikor
1. Koka upp lagen och låt svalna.
2. Skölj sillen i kallt vatten och skär i portionsbitar. Varva sill, mandarin, granatäpple, purjolök och dill i en burk.
3. Häll över lagen och låt stå kallt minst 1 dygn för bästa smak.
Köpklart recept för totalt
192,99 kr
Köpklart recept för
192,99 kr