Hemköp

Mandarinsill med granatäpple

Recept på mandarinsill med granatäpple – en underbar sill till julbordet, påskbordet eller midsommarbordet som är lika god som den är vacker! Den här sillen lagar du med inläggningssill granatäpplekärnor, mandarin, purjolök och färsk dill. Sen låter du kryddorna sköta resten. 

Genväg: Använd 5 minuterssill istället och pressa i lite extra mandarinsaft i lagen så är sillen klar direkt.

15 min

Mandarinsill med granatäpple

Ingredienser

  • 1 fp
    inläggningssill
  • 1 dl
    granatäpplekärnor
  • 1 st
    skivad mandarin, eller clementin
  • 0.5 st
    skivad purjolök
  • 0.5 kruka
    hackad dill

INLÄGGNINGSLAG

  • 2 dl
    socker
  • 1.5 dl
    vatten
  • 0.5 dl
    ättika
  • 1 st
    stjärnanis
  • 1 st
    lagerblad
  • 5 st
    kryddpepparkorn, grovkrossade
  • 5 st
    vitpepparkorn, grovkrossade
  • 3 st
    hela kryddnejlikor

Gör så här

1. Koka upp lagen och låt svalna.

2. Skölj sillen i kallt vatten och skär i portionsbitar. Varva sill, mandarin, granatäpple, purjolök och dill i en burk.

3. Häll över lagen och låt stå kallt minst 1 dygn för bästa smak.

6 portioner

176,05 kr
Hemköp chat icon