Mandarinsill med granatäpple

Recept på mandarinsill med granatäpple – en underbar sill till julbordet, påskbordet eller midsommarbordet som är lika god som den är vacker! Den här sillen lagar du med inläggningssill granatäpplekärnor, mandarin, purjolök och färsk dill. Sen låter du kryddorna sköta resten. 

Genväg: Använd 5 minuterssill istället och pressa i lite extra mandarinsaft i lagen så är sillen klar direkt.

15 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

192,99 kr

Mandarinsill med granatäpple
  • 1 fp

    inläggningssill

  • 1 dl

    granatäpplekärnor

  • 1 st

    skivad mandarin, eller clementin

  • 0.5 st

    skivad purjolök

  • 0.5 kruka

    hackad dill

INLÄGGNINGSLAG

  • 2 dl

    socker

  • 1.5 dl

    vatten

  • 0.5 dl

    ättika

  • 1 st

    stjärnanis

  • 1 st

    lagerblad

  • 5 st

    kryddpepparkorn, grovkrossade

  • 5 st

    vitpepparkorn, grovkrossade

  • 3 st

    hela kryddnejlikor

Ingredienser

  • 1 fp

    inläggningssill

  • 1 dl

    granatäpplekärnor

  • 1 st

    skivad mandarin, eller clementin

  • 0.5 st

    skivad purjolök

  • 0.5 kruka

    hackad dill

INLÄGGNINGSLAG

  • 2 dl

    socker

  • 1.5 dl

    vatten

  • 0.5 dl

    ättika

  • 1 st

    stjärnanis

  • 1 st

    lagerblad

  • 5 st

    kryddpepparkorn, grovkrossade

  • 5 st

    vitpepparkorn, grovkrossade

  • 3 st

    hela kryddnejlikor

Gör så här

1. Koka upp lagen och låt svalna.

2. Skölj sillen i kallt vatten och skär i portionsbitar. Varva sill, mandarin, granatäpple, purjolök och dill i en burk.

3. Häll över lagen och låt stå kallt minst 1 dygn för bästa smak.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

192,99 kr

Köpklart recept för

192,99 kr