Recept på en supergod och saftig mandelkaka, som egentligen är en tårtbotten. Och vad toppen på botten blir, bestämmer du själv. Färska bär och fluffig grädde eller kesella är ett givet förslag – himmelskt gott! Recept från Martina Haag, i samarbete med Hemköp.
60 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
213,80 kr
100 g
smör
200 g
mandelmassa
2 st
ägg
2 dl
socker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
250 g
hallon
2 dl
vaniljkesella
1 msk
smör till formen
1 tsk
ströbröd till formen
250 g
blåbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
100 g
smör
200 g
mandelmassa
2 st
ägg
2 dl
socker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
250 g
hallon
2 dl
vaniljkesella
1 msk
smör till formen
1 tsk
ströbröd till formen
250 g
blåbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 165°. Smörj och bröa en rund bakform.
2. Smält smöret och riv mandel- massan grovt.
3. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir puffigt.
4. Rör ner smör och mandelmassa, vänd ner vetemjöl och vaniljsocker.
5. Häll smeten i formen och grädda ca 45 min. Kolla att kakan är klar med en trästicka.
6. Låt svalna, vänd upp och ner och servera med bär, vispad grädde eller kesella.
Köpklart recept för totalt
213,80 kr
Köpklart recept för
213,80 kr