Mandelmassekaka

Recept på en supergod och saftig mandelkaka, som egentligen är en tårtbotten. Och vad toppen på botten blir, bestämmer du själv. Färska bär och fluffig grädde eller kesella är ett givet förslag – himmelskt gott! Recept från Martina Haag, i samarbete med Hemköp.

60 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

213,80 kr

Mandelmassekaka
  • 100 g

    smör

  • 200 g

    mandelmassa

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 250 g

    hallon

  • 2 dl

    vaniljkesella

  • 1 msk

    smör till formen

  • 1 tsk

    ströbröd till formen

  • 250 g

    blåbär

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 100 g

    smör

  • 200 g

    mandelmassa

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 250 g

    hallon

  • 2 dl

    vaniljkesella

  • 1 msk

    smör till formen

  • 1 tsk

    ströbröd till formen

  • 250 g

    blåbär

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 165°. Smörj och bröa en rund bakform.

2. Smält smöret och riv mandel- massan grovt.

3. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir puffigt.

4. Rör ner smör och mandelmassa, vänd ner vetemjöl och vaniljsocker.

5. Häll smeten i formen och grädda ca 45 min. Kolla att kakan är klar med en trästicka.

6. Låt svalna, vänd upp och ner och servera med bär, vispad grädde eller kesella.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

213,80 kr

Köpklart recept för

213,80 kr