Hemköp

Marabou chokladhus

Det här är huset alla kommer vilja knapra på. Pepparkakshus i all ära men chokladhus smäller allt lite högre. Dessutom slipper ni göra degen, kavla och grädda, det är bara att sätta igång med det roligaste – montering och dekorering!

30 min

Marabou chokladhus

Ingredienser

  • 6 st
    Marabou Mjölkchoklad 200 g
  • 1 ask
    Noblesse
  • 1 påse
    Non Stop

FÖNSTER

  • 1 fp
    gelatinblad

KRISTYR

  • 2 st
    äggvitor
  • 5.5 dl
    florsocker
  • 1 tsk
    ättiksprit
  • 0.5 tsk
    Rosa eller röd hushållsfärg

DEKORERING

  • 1 påse
    Twist
  • 1 ask
    Aladdin
  • 2 msk
    florsocker
  • 2 msk
    kokosflingor
  • 1 burk
    sockervad (ej tillgängligt online)
  • 1 msk
    strössel

Gör så här

1. Husets långsidor: Ta en chokladkaka, bryt av en rad för att få den rätta längden på husväggen, och lägg den på en liten mikrosäker skärbräda. Mikra 7 sek på full effekt (1000 W). Ta ut chokladkakan och känn om den börjat mjukna. Mikra i 2 sekunder till om den är hård. Skär försiktigt ut ett fönster ur chokladkakan. Stick kniven mitt i fönstret och lyft bort det. Gör samma sak med nästa chokladkaka. Lägg de två husväggarna i kylen så de stelnar.

2. Husets gavlar: Öppna en chokladkaka till och mikra som i punkt 1. Markera exakt mitt på chokladkakan. Utgå från den markeringen och skär till en sned gavel.

3. Gör nästa gavel men skär även ut en dörr på samma sätt som fönstren. Låt båda gavlarna stelna lite i kylen.

4. Ta fram en bricka/skärbräda att montera huset på. Smält ca hälften av chokladen, som blivit över, försiktigt i mikron eller över vattenbad (låt svalna så stelnar den snabbare när huset ska monteras). Spritsa/ pensla en tjock sträng choklad på gavlarnas kanter och tryck fast långsidorna utanpå gavlarna. Flytta huset försiktigt till kylen och låt stelna 15 min.

5. Spritsa eller pensla smält choklad på toppen av gavlarna och långsidorna och lägg på två chokladkakor som tak.

6. Foga ihop taknocken med choklad. Låt stelna i kylen 20 min. Ta ut huset och klipp till gelatinblad för fönsteröppningarna. Pilla in gelatinbladen i fönstret.

7. Skär till en skorsten av Noblesse och foga ihop den med kristyr eller smält choklad. För att den ska passa på taknocken gör ni två större och två mindre sidor. Fäst den över husets tak.

8. Dekorera huset med kristyr, Non Stop, Twist, florsocker, strössel… Sätt lite sockervadd eller bomull i skorstenen. Sätt dörren på plats och strö lite kokosflingor runt huset som snö. Förvara huset torrt, borta från värme och fukt.

 

4 portioner

Hemköp chat icon