En riktigt kalasefterrätt kommer här! Underbar mandelmaräng toppas med citronmarinerade jordgubbar och en mascarponekräm med honung och vanilj.
Det är sött, syrligt, knaprigt och segt. Perfekt som avslutning på den sköna sommarmiddagen eller som grande finale på tårtkalaset, midsommarbordet eller födelsedagen!
Gör en stor och servera direkt från plåten eller skär fina portionsbitar, smaken är lika ljuvlig hur du än bär dig åt.
Passa på nu när jordgubbarna, vår kanske allra somrigaste smak, är som bäst! Och njut av kombinationen sommarbär och seg-söt mandelmaräng. Ut i köket och sätt igång!
90 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
256,85 kr
5 st
äggvitor
3.5 dl
strösocker
1.5 dl
skalade rostade mandlar
10 dl
jordgubbar
1 st
citron
5 dl
vispgrädde
0.25 g
mascarpone
1 st
vaniljstång
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
5 st
äggvitor
3.5 dl
strösocker
1.5 dl
skalade rostade mandlar
10 dl
jordgubbar
1 st
citron
5 dl
vispgrädde
0.25 g
mascarpone
1 st
vaniljstång
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Häll i omgångar ner 2 ½ dl socker medan du vispar, tills du får en en glansig och fast maräng.
3. Mixa hälften av mandlarna till ett smul, vänd in i marängen.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och täck med marängsmeten.
Baka i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Sänk ugnen till 125°C efter 10 minuter.
5. Dela jordgubbarna och ta bort bladen. Blanda dem med 1 dl socker, citronskal och 4 msk pressad citronjuice. Låt stå 30 minuter i rumstemperatur.
6. Skrapa ur vaniljstången och vispa innehållet tillsammans med grädde, mascarpone och honung till en kräm.
7. Toppa marängen med kräm och jordgubbar. Strö över hackade mandlar. Klart för kalas!
Drömdessert, kalastårta och efterrätt! Vår snabbslukade mandelmaräng med marinerade jordgubbar checkar i de flesta boxarna på sommarönskelistan. Perfekt när du ska bjuda många eller har mycket att fira!
Köpklart recept för totalt
256,85 kr
Köpklart recept för
256,85 kr