Hemköp

Marängtårta med rårörda sommarbär

Inget firande utan tårta! Det gäller både nationaldag, EM-final och sommarfest. Så en riktig praktpjäs får det bli, med både maräng och röda bär!

45 min

Marängtårta med rårörda sommarbär

Ingredienser

  • 1 pk
    marängbotten
  • 1 l
    jordgubbar
  • 5 dl
    bigarråer
  • 1.5 dl
    socker
  • 0.5 tsk
    vaniljpulver
  • 3 msk
    mandellikör (om du vill)
  • 5 dl
    mascarpone
  • 2 dl
    grädde
  • 1 msk
    rivet citronskal
  • 1 dl
    florsocker
  • 1.5 krm
    bittermandelarom (eller 1 krm riven bittermandel)
  • 1 dl
    mandelspån

Gör så här

  1. Ta bort kärnan på bigarråerna, lägg halvorna i en bunke.
  2. Snoppa jordgubbarna och dela i mindre bitar.
  3. Tillsätt socker och vaniljsocker och blanda ordentligt med bären. Låt stå rumstempererat och rör lite då och då, så sockret löser sig.
  4. Vispa mascarpone, grädde, bittermandel, florsocker och citronskal tills konsistensen blir lite hårdare. Ställ in i kylen.
  5. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna på mellanvärme, så de får en gyllene färg. Låt svalna av innan du lägger dem på tårtan.
  6. När bären fått stå i minst 30 min (gärna längre) kan du börja montera tårtan.
  7. Varva bottnar med mascarponekräm och bär tills du är nöjd. Toppa med mandelspånen. Dekorera gärna med ätbara blad och blommor!

6 portioner

Hemköp chat icon