Marängtårta med rårörda sommarbär
Inget firande utan tårta! Det gäller både nationaldag, EM-final och sommarfest. Så en riktig praktpjäs får det bli, med både maräng och röda bär!
45 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
271,30 kr
1 pk
marängbotten
1 l
jordgubbar
5 dl
bigarråer
1.5 dl
socker
0.5 tsk
vaniljpulver
3 msk
mandellikör (om du vill)
5 dl
mascarpone
2 dl
grädde
1 msk
rivet citronskal
1 dl
florsocker
1.5 krm
bittermandelarom (eller 1 krm riven bittermandel)
1 dl
mandelspån
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Ingredienser
1 pk
marängbotten
1 l
jordgubbar
5 dl
bigarråer
1.5 dl
socker
0.5 tsk
vaniljpulver
3 msk
mandellikör (om du vill)
5 dl
mascarpone
2 dl
grädde
1 msk
rivet citronskal
1 dl
florsocker
1.5 krm
bittermandelarom (eller 1 krm riven bittermandel)
1 dl
mandelspån
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Gör så här
- Ta bort kärnan på bigarråerna, lägg halvorna i en bunke.
- Snoppa jordgubbarna och dela i mindre bitar.
- Tillsätt socker och vaniljsocker och blanda ordentligt med bären. Låt stå rumstempererat och rör lite då och då, så sockret löser sig.
- Vispa mascarpone, grädde, bittermandel, florsocker och citronskal tills konsistensen blir lite hårdare. Ställ in i kylen.
- Rosta mandelspånen i en torr stekpanna på mellanvärme, så de får en gyllene färg. Låt svalna av innan du lägger dem på tårtan.
- När bären fått stå i minst 30 min (gärna längre) kan du börja montera tårtan.
- Varva bottnar med mascarponekräm och bär tills du är nöjd. Toppa med mandelspånen. Dekorera gärna med ätbara blad och blommor!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
271,30 kr
Köpklart recept för
271,30 kr