Få saker smakar väl så mycket semester och sommar som en margarita på lime? När vi gör drinken till sorbet får vi det bästa av två världar — den svårslagna margaritasmaken och glass.
20 min
SORBET
BJÖRNBÄRSSIRAP
GARNERING
1. Sorbet: Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Blanda med limesaft och tequila. Häll upp i en form och ställ i frysen. Rör om då och då tills blandningen har fryst.
2. Björnbärssirap: Lägg björnbär, socker och vatten i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ner i kastrullen. Lägg även i stången.
3. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Sila av björnbären och låt sirapen svalna helt.
4. Servering: Fördela sorbeten i skålar eller glas. Häll i lite björnbärssirap. Toppa med några färska björnbär samt mynta. Servera direkt.
4 portioner