Hemköp

Margaritasorbet med björnbärssirap

Få saker smakar väl så mycket semester och sommar som en margarita på lime? När vi gör drinken till sorbet får vi det bästa av två världar — den svårslagna margaritasmaken och glass.

20 min

Margaritasorbet med björnbärssirap

Ingredienser

SORBET

  • 2.5 dl
    strösocker
  • 1.5 dl
    vatten
  • 3 dl
    färskpressad limesaft
  • 1 dl
    tequila (ej tillgängligt online)

BJÖRNBÄRSSIRAP

  • 3 dl
    björnbär, färska eller frysta
  • 2 dl
    strösocker
  • 2 dl
    vatten
  • 0.5 st
    vaniljstång

GARNERING

  • 125 g
    (helst) färska björnbär
  • 5 kvistar
    mynta

Gör så här

1. Sorbet: Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Blanda med limesaft och tequila. Häll upp i en form och ställ i frysen. Rör om då och då tills blandningen har fryst.

2. Björnbärssirap: Lägg björnbär, socker och vatten i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ner i kastrullen. Lägg även i stången.

3. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Sila av björnbären och låt sirapen svalna helt.

4. Servering: Fördela sorbeten i skålar eller glas. Häll i lite björnbärssirap. Toppa med några färska björnbär samt mynta. Servera direkt.

4 portioner