Margaritasorbet med björnbärssirap

Få saker smakar väl så mycket semester och sommar som en margarita på lime? När vi gör drinken till sorbet får vi det bästa av två världar — den svårslagna margaritasmaken och glass.

20 min

Margaritasorbet med björnbärssirap

Ingredienser

SORBET

  • 2.5 dl
    strösocker
  • 1.5 dl
    vatten
  • 3 dl
    färskpressad limesaft
  • 1 dl
    tequila (ej tillgängligt online)

BJÖRNBÄRSSIRAP

  • 3 dl
    björnbär, färska eller frysta
  • 2 dl
    strösocker
  • 2 dl
    vatten
  • 0.5 st
    vaniljstång

GARNERING

  • 125 g
    (helst) färska björnbär
  • 5 kvistar
    mynta

Gör så här

1. Sorbet: Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Blanda med limesaft och tequila. Häll upp i en form och ställ i frysen. Rör om då och då tills blandningen har fryst.

2. Björnbärssirap: Lägg björnbär, socker och vatten i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ner i kastrullen. Lägg även i stången.

3. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Sila av björnbären och låt sirapen svalna helt.

4. Servering: Fördela sorbeten i skålar eller glas. Häll i lite björnbärssirap. Toppa med några färska björnbär samt mynta. Servera direkt.

4 portioner