Lite mint! Mycket choklad! Lite crunch! Åh, den är så god, denna ljuvliga lilla tryffel med smak från en gottebordets absoluta klassiker. Hyvää joulua!
20 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
137,75 kr
1 påse
Mariannekarameller (200 g)
250 g
mörk choklad 70%
1 dl
vispgrädde
1 krm
salt
2 msk
kakao
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1 påse
Mariannekarameller (200 g)
250 g
mörk choklad 70%
1 dl
vispgrädde
1 krm
salt
2 msk
kakao
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1. Ta bort pappret och krossa Mariannekaramellerna fint i en mortel eller inslagna i en plastpåse med en kavel. Var noga så att inga stora bitar blir kvar.
2. Värm grädden i en kastrull och lyft av från plattan.
3. Finhacka chokladen och rör ner i grädden.
4. Tillsätt salt och 2/3 av Mariannekrosset och rör tills allt har smält. Låt blandningen svalna ca 45 min i kylen.
5. Ta ut smeten och forma små bollar, rulla dem i kakao och resten av de krossade karamellerna.
6. Ställ kallt innan servering.
Köpklart recept för totalt
137,75 kr
Köpklart recept för
137,75 kr