En smakfull klassiker med tyngd — inspirerad av den som du kan beställa på amerikanska, klassiska diners. Fyllig ska den vara, och med ”cherry on top”.
45 min
CHOKLADSMET
CREAM CHEESE-SMET
GARNERING
1. Värm ugnen till 175 grader hushållsugn, varmluft 160 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20 x 30 cm.
2. Chokladsmet: Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
3. Cream cheese-smet: Vispa i en separat skål ihop cream cheese, socker och ägg. Sikta ner vetemjölet. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt.
4. Körsbär: Avsluta med att försiktigt trycka ner körsbären över hela ytan.
5. Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp i minst 1 timme. Skär sedan i rutor.
18 portioner