Marmorerade brownies med cream cheese & körsbär
En smakfull klassiker med tyngd — inspirerad av den som du kan beställa på amerikanska, klassiska diners. Fyllig ska den vara, och med ”cherry on top”.
45 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
243,60 kr
CHOKLADSMET
300 g
mörk choklad av god kvalitet
200 g
smör
2 dl
strösocker
4 st
ägg
3.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
CREAM CHEESE-SMET
200 g
cream cheese
0.5 dl
socker
1 st
ägg
1 msk
vetemjöl
GARNERING
200 g
urkärnade körsbär, färska eller frysta
Ingredienser
CHOKLADSMET
300 g
mörk choklad av god kvalitet
200 g
smör
2 dl
strösocker
4 st
ägg
3.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
CREAM CHEESE-SMET
200 g
cream cheese
0.5 dl
socker
1 st
ägg
1 msk
vetemjöl
GARNERING
200 g
urkärnade körsbär, färska eller frysta
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader hushållsugn, varmluft 160 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20 x 30 cm.
2. Chokladsmet: Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
3. Cream cheese-smet: Vispa i en separat skål ihop cream cheese, socker och ägg. Sikta ner vetemjölet. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt.
4. Körsbär: Avsluta med att försiktigt trycka ner körsbären över hela ytan.
5. Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp i minst 1 timme. Skär sedan i rutor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
243,60 kr
Köpklart recept för
243,60 kr