Marmorerade brownies med cream cheese & körsbär

En smakfull klassiker med tyngd — inspirerad av den som du kan beställa på amerikanska, klassiska diners. Fyllig ska den vara, och med ”cherry on top”.

45 min

Marmorerade brownies med cream cheese & körsbär

Ingredienser

CHOKLADSMET

  • 300 g
    mörk choklad av god kvalitet
  • 200 g
    smör
  • 2 dl
    strösocker
  • 4 st
    ägg
  • 3.5 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    vaniljsocker

CREAM CHEESE-SMET

  • 200 g
    cream cheese
  • 0.5 dl
    socker
  • 1 st
    ägg
  • 1 msk
    vetemjöl

GARNERING

  • 200 g
    urkärnade körsbär, färska eller frysta

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader hushållsugn, varmluft 160 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20 x 30 cm.

2. Chokladsmet: Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

3. Cream cheese-smet: Vispa i en separat skål ihop cream cheese, socker och ägg. Sikta ner vetemjölet. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt.

4. Körsbär: Avsluta med att försiktigt trycka ner körsbären över hela ytan.

5. Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp i minst 1 timme. Skär sedan i rutor.

18 portioner