Matig vårsallad med quinoa, sparris och jordgubbar

Här har vi fyllt en sallad med nästan allt vi gillar! Här finns primörer och örter och söta jordgubbar och goda gryn och sparris och ... ja, allt som är gott. Måste testas!

30 min

24 ingredienser


Köpklart recept för totalt

334,27 kr

Matig vårsallad med quinoa, sparris och jordgubbar
  • 1 knippe

    morot

  • 1 knippe

    sparris

  • 1 tsk

    flingsalt

  • 200 g

    halloumi

  • 1 l

    jordgubbar

  • 3 st

    salladslökar

  • 1 st

    spetskål

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 st

    salladsblad

  • 1 dl

    pumpafrön

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

DILLQUINOA

  • 2.5 dl

    vit quinoa

  • 0.75 dl

    olivolja

  • 3 msk

    fryst dill

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

CITRONDRESSING

  • 0.75 dl

    olivolja

  • 1 st

    citron

  • 1.5 msk

    honung

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 knippe

    morot

  • 1 knippe

    sparris

  • 1 tsk

    flingsalt

  • 200 g

    halloumi

  • 1 l

    jordgubbar

  • 3 st

    salladslökar

  • 1 st

    spetskål

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 st

    salladsblad

  • 1 dl

    pumpafrön

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

DILLQUINOA

  • 2.5 dl

    vit quinoa

  • 0.75 dl

    olivolja

  • 3 msk

    fryst dill

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

CITRONDRESSING

  • 0.75 dl

    olivolja

  • 1 st

    citron

  • 1.5 msk

    honung

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C grader varmluft (eller 225°C vanlig).
2. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av eventuellt överblivet kokvatten och låt ånga av.
3. Blanda ner olivolja och dill, smaka av med salt och peppar.
4. Dela morötterna på längden en eller två gånger beroende på storlek, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda om ordentligt och rosta i mitten av ugnen 15 minuter.

5. Ansa under tiden sparrisen.
6. Ta ut plåten med morötterna och blanda ner sparrisen, fortsätt rosta ca 10 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och fått färg.

7. Dela halloumi i kuber och stek dem gyllene i olivolja runtom på medelhög värme.

8. Skölj och ansa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar.
9. Strimla salladslöken.
10. Strimla spetskålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Massera den i lite olivolja och salt.
11. Hacka basilikan grovt.

12. Rosta pumpafröna med lite olivolja och salt på medelhög värme. Lyft av och låt svalna.

13. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

14. Varva alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan av.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

334,27 kr

Köpklart recept för

334,27 kr