Matjessallad med lök, äpple och kapris

En matjessallad som för tankarna till högtider och tradition. Matjessillens sälta möter syrligt äpple, mild lök och kapris som ger en elegant twist. Tärnad potatis och krämig gräddfil gör salladen matig och rund, medan gräslöken ger fräsch grönska. Perfekt som del av julbordet eller midsommarbuffén – en rätt som förenar klassiska smaker med enkelhet och stil.

30 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

168,29 kr

Matjessallad med lök, äpple och kapris
  • 200 g

    kokt potatis

  • 1 st

    ägg

  • 300 g

    matjessillfiléer

  • 1 st

    syrligt äpple

  • 1 msk

    kapris

  • 1 st

    silverlök

  • 1 knippe

    gräslök

  • 2 dl

    gräddfil

Ingredienser

  • 200 g

    kokt potatis

  • 1 st

    ägg

  • 300 g

    matjessillfiléer

  • 1 st

    syrligt äpple

  • 1 msk

    kapris

  • 1 st

    silverlök

  • 1 knippe

    gräslök

  • 2 dl

    gräddfil

Gör så här

1. Skala, koka och tärna potatisen. Tärna matjessill och äpple fint. Skala och hacka silverlöken och skär gräslöken fint.

2. Blanda allt med gräddfilen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera med knäckebröd och en klick extra gräddfil. En sallad som förenar tradition och fräschör – perfekt för buffén eller som en smakrik start på måltiden.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

168,29 kr

Köpklart recept för

168,29 kr