Matjessallad med brynt smör

En vårig matjesallad med ägg, sparris och avokado. Toppas med brynt smör för utsökt smak.

30 min

Matjessallad med brynt smör

Ingredienser

  • 1 fp
    matjesfilé i bitar
  • 400 g
    kokt delad färskpotatis
  • 4 st
    kokta halverade ägg
  • 1 knippe
    kokt och skuren grön sparris
  • 0.25 dl
    lök
  • 0.25 dl
    rättika
  • 1 st
    skivad avokado
  • 4 st
    tunnskivade rädisor
  • 1 knippe
    gräslök
  • 1 fp
    krasse
  • 1 knippe
    dill
  • 100 g
    smör
  • 1 dl
    crème fraiche

Gör så här

1. Lägg ut matjesbitar, potatis, ägg, sparris, avokado och rädisor på ett stort fat.

2. Fördela ut lök och rättika. Toppa med gräslök, krasse, dill och crème fraiche.

3. Bryn smöret på svag värme tills det börjar dofta nötaktigt, häll i en kanna och lämna bottensatsen. Häll över salladen och servera.

4 portioner