Recept på matjessill med kavringssmul, ägg, gräslök, dill och gräddfil. Vacker som en tårta och precis lika god! Njut av sältan i sillen och det brynta smörets nötiga toner i Catarina Königs variant av smörgåsbordsklassikern.
20 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
206,55 kr
3 st
ägg
3 skivor
kavring
200 g
matjessill
0.5 dl
finskuren gräslök
0.5 dl
hackad dill
2 dl
gräddfil
75 g
smör
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
3 st
ägg
3 skivor
kavring
200 g
matjessill
0.5 dl
finskuren gräslök
0.5 dl
hackad dill
2 dl
gräddfil
75 g
smör
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Koka äggen tills gulan är fast.
2. Mixa kavringen till smulor i en matberedare.
3. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och smörrosta smulorna till krisp på medelhög värme. Lägg upp på hushållspapper.
4. Finhacka gräslök och dill.
5. Lägg upp matjessillen på ett uppläggningsfat.
6. Skär äggen med en äggskärare och placera ut skivorna på matjessillen.
7. Bryn smöret i en kastrull tills gyllene och nötigt. Låt svalna något och häll sedan över sill och ägg.
8. Klicka ut gräddfil och strö över finskuren gräslök och dill. Toppa med kavringssmulet.
Tips! Servera detta tillsammans med små delikatesspotatisar. Du kan placera potatisen i mitten av fatet och lägga resten som en fin krans omkring!
Köpklart recept för totalt
206,55 kr
Köpklart recept för
206,55 kr