Den här underbara matjestårtan passar perfekt till midsommarbordet eller valfri sommrig midddagskväll. Toppa med ätbara sommarblommor som garnering.
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
221,50 kr
125 g
smör
250 g
kavring
4 st
gelatinblad
2 fp
matjessillfiléer
0.5 dl
matjesspad
6 dl
gräddfil
2 st
finhackade schalottenlökar
TOPPING
1 näve
ätbara sommarblommor
1 knippe
gräslök
1 knippe
rädisor
125 g
smör
250 g
kavring
4 st
gelatinblad
2 fp
matjessillfiléer
0.5 dl
matjesspad
6 dl
gräddfil
2 st
finhackade schalottenlökar
TOPPING
1 näve
ätbara sommarblommor
1 knippe
gräslök
1 knippe
rädisor
1. Mixa ihop kavringen med det smälta smöret. Tryck ut brödmixen hårt i en springform med löstagbar kant.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Strimla och skär sillen i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sillspadet, gräddfilen och schalottenlöken.
3. Krama ur vattnet från gelatinbladen. Lägg i en kastrull och smält på svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör i ca 1 dl av gräddfilsblandningen. Häll över i den stora bunken och rör om ordentligt.
4. Häll gräddfilsblandningen jämnt i formen och ställ in i kylen över natten.
5. Dekorera tårtan med sommarblommor vid servering.
Köpklart recept för totalt
221,50 kr
Köpklart recept för
221,50 kr