Hemköp

Matjestårta med sommarblommor

Den här underbara matjestårtan passar perfekt till midsommarbordet eller valfri sommrig midddagskväll. Toppa med ätbara sommarblommor som garnering. 

40 min

Matjestårta med sommarblommor

Ingredienser

  • 125 g
    smör
  • 250 g
    kavring
  • 4 st
    gelatinblad
  • 2 fp
    matjessillfiléer
  • 0.5 dl
    matjesspad
  • 6 dl
    gräddfil
  • 2 st
    finhackade schalottenlökar

TOPPING

  • 1 näve
    ätbara sommarblommor
  • 1 knippe
    gräslök
  • 1 knippe
    rädisor

Gör så här

1. Mixa ihop kavringen med det smälta smöret. Tryck ut brödmixen hårt i en springform med löstagbar kant.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Strimla och skär sillen i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sillspadet, gräddfilen och schalottenlöken.

3. Krama ur vattnet från gelatinbladen. Lägg i en kastrull och smält på svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör i ca 1 dl av gräddfilsblandningen. Häll över i den stora bunken och rör om ordentligt.

4. Häll gräddfilsblandningen jämnt i formen och ställ in i kylen över natten.

5. Dekorera tårtan med sommarblommor vid servering.

8 portioner

170,15 kr
Hemköp chat icon